Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom

Inschrijving/indeling competitie sr. en jr

Op dit moment is nog volop bezig: de KNLTB Voorjaarscompetitie 2019, zie onderstaand dit bericht meer info en data.

Maar er dient al weer ingeschreven te worden voor de najaarscompetitite 2019:  

* Inschrijven kan voor de vrijdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag
* Teams die vorig seizoen deelnamen behouden hun plek
* Nieuwe teams kunnen instromen of komen op de wachtlijst, afhankelijk van het aantal teams dat inschrijft en de hoeveelheid teams die we kunnen inschrijven
* Inschrijvingen na 7 juni 2019 nemen we alleen nog mee als dit nog mogelijk blijkt te zijn (informeer dus bij jouw aanvoerder of hij/zij ingeschreven heeft)
* Deelname is 90 euro per team 
* Let op: tijdens de najaarscompetitie zullen enkele data overlappen met het Herfstbok toernooi. Bij inschrijving dien je je te realiseren dat je dan bij een thuiswedstrijd zelf voor een oplossing zult moeten zorgen, door bijv. de tegenstander te verzoeken of de wedstrijd bij hen kan worden gehouden (waarbij de Zoom uiteraard voor de blikken met ballen zorgt).
 
Zie inschrijfformulier voor de inschrijfmogelijkheden. Vul het bijgevoegde excel bestand zo volledig mogelijk in a.u.b. Dit scheelt de competitieleiders enorm veel tijd!!!
 
Inschrijven kan t/m 7 juni middels het volgende emailadres: vclltcdezoom@gmail.com.
 
Mochten er vragen zijn, stel ze gerust via het genoemde email adres of 06-20130548
 
Hopende jullie zo voldoende te hebben ingelicht,
Met vriendelijke groet,
 
Gert-Jan Heeren
VCL LTC de Zoom

JUNIOREN:

Beste jeugdleden en ouder(s), 

Er hebben weer veel jeugdleden met veel plezier en sportiviteit gespeeld in de voorjaarscompetitie. Het is in 2019 ook mogelijk om najaarscompetitie te spelen. We hopen dat we, na een mooie zomervakantie weer een hoop enthousiaste kinderen en jongeren hebben om wedstrijden op de zondag te spelen.

Er kan, individueel of per team, tot en met 8 juni ingeschreven worden voor de najaarscompetitie.

De data zijn als volgt:Rood en oranje: 8, 15, 22, 29 september en 6 oktober.
Groen: 15, 22, 29 september en 6, 13, 20 en 27 oktober.
Junioren: 15, 22, 29 september en 6, 13, 20 en 27 oktober.

In overleg met Daan zullen met name de rode, oranje, groene teams en individueel opgegeven junioren ingedeeld worden. Het zal van de inschrijvingen afhangen of er een passend team gevonden wordt, maar hier zullen we onze uiterste best voor doen.

Er kan ingeschreven worden via het volgende mailadres: jeugdcommissie@ltcdezoom.nl. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.  

Met vriendelijke groet, 
Jolanda Fiktorie 
Jeugdcommissie De competitieindeling is in te zien op onze KNLTB CLubApp 

Bekijk hier in welke afdeling jouw team zit  zoek in onze App onder Mijn profiel/Zoek spelers&Teams/ Verenigingen, je kunt zoeken op Zoom. Klik hier LTC de Zoom aan voor de tenniscompetitie en LTC de Zoom (Padel) voor de padelcompetitie. 

Door op het hartje te klikken kun je jouw poule toevoegen aan je favorieten teams.Op het tapje Kalender kun je de uit en thuiswedstrijden bekijken. Vanaf het spelen komt jouw competitie direct onder je profiel te staan.   


Dit jaar doen ruim 29.000 teams van 1.615 verenigingen mee aan de grootste tenniscompetitie van Europa. 

Vanaf één week voor de competitie kan je ook de aanvangstijden voor de verschillende speeldagen terugvinden.

Wanneer je de gegevens van de vereniging of aanvoerder van één van jouw tegenstanders wil vinden moet je een account hebben op MijnKNLTB.nl. Dit gaat heel eenvoudig via het stappenplan 'Account registreren'. 

Minder competitiesoorten, aantrekkelijker aanbod voor spelers
Mede als gevolg van het wegvallen van de districts- en regiogrenzen heeft de KNLTB het competitieaanbod voor dit jaar van ruim 300 soorten teruggebracht tot 90 competitievormen, met vooral voordelen voor spelers: minder niveauverschillen binnen de klassen wat kan resulteren in spannende duels, kortere reisafstanden voor verenigingen gelegen in de buurt van een ander voormalig district én meer variatie in tegenstanders. Concreet betekent dit dat verenigingscompetitieleiders voor dit jaar voor de competities van maandag tot en met zaterdag eenmalig een ploegopgave hebben moeten doen, waarmee de Competitiemanagers de klassen opnieuw hebben ingedeeld op basis van het ploeggemiddelde. Deze nieuwe klassenindeling is daarom ook niet te vergelijken met klassenindeling in de oude situatie. 

Nieuw Wedstrijdformulier
In de toekomst zal het wedstrijdformulier volledig worden gedigitaliseerd. Vooruitlopend hierop is het wedstrijdformulier voor dit jaar vereenvoudigd: het is een versimpeld formulier zonder doordrukvellen.

Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen voor aanvoerders: 
De aanvoerder is verplicht om in het enkel- en dubbelspel de spelers in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. Aangezien we dit jaar overstappen naar de meerjaren KNLTB ledenpas dient de aanvoerder de speelsterktes van zijn eigen team voortaan op te zoeken in het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl.

De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren op MijnKNLTB.nl.
De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, voor het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde uitslagen op juistheid te controleren. 

Kia Tenniskids Competitie
Met ingang van 2019 is de naam World Tour veranderd in de Rode en Oranje competitie. In de Kia Tenniskids Competitie is de Rode en de Oranje competitie er voor de jongste jeugd, opgevolgd door de Groene Competitie. Daarnaast vallen met ingang van dit jaar de speeldagen van de Rode en Oranje competitie deels gelijk met de speeldagen van de reguliere competitie. Twee belangrijke wijzingen met als doel om het aanbod beter aan te laten sluiten op de wensen van de jeugd en hun ouders. Klik hiervoor meer informatie over de wijzigingen.

Voor de indeling van de Groene competitie kan je terecht op MijnKNLTB.nl. De indeling van de Rode en de Oranje competitie vind je op http://tenniskids.toernooi.nl. Zoek bij ‘Clubs’ naar jouw eigen club en selecteer jouw team. Ga vervolgens naar de kalender om de wedstrijden te zien.

Padel
Ook de competitie bij Padel wordt steeds populairder, want het aantal teams is explosief gegroeid. Dit jaar strijden 307 teams om het kampioenschap. Dat zijn er ruim drie keer zoveel als vorig jaar. Een prachtig resultaat.

Dit jaar organiseert de KNLTB voor het eerst een jeugdcompetitie. De KNLTB Voorjaarscompetitie Padel start op 8 maart en de indeling is ook te bekijken op MijnKNLTB.nl.

Meer huishoudelijke info:

Nieuwe teams
Een bestaand competitieteam dat voor meer dan 50% uit nieuwe spelers bestaat zien wij als een nieuw team.
Een bestaand competitieteam die ingeschreven wordt op een andere speeldag zien wij als een nieuw team.
Een bestand competitieteam die afgelopen seizoen met een onevenredig aantal invallers heeft gespeeld zien wij als een nieuw team.
Een team dat van bijv. gemengd overstap met een aantal leden naar bijv. een heren of dames team zien wij als een nieuw team.
Een team dat nog niet eerder heeft deelgenomen aan de competitie zien wij als een nieuw team.De teams die eerder hebben deelgenomen zullen in eerste instantie worden ingeschreven.
Daarna geldt de volgorde van de wachtlijst.
 
Zaterdag
Op de zaterdag spelen er momenteel meer teams dan feitelijk is toegestaan. Ook dit seizoen zullen we weer een poging wagen om dit mogelijk te maken.
 
Uitbreiding organisatie competitie
Ondergetekende was tot voor kort de enige competitie leider binnen de vereniging. Dat is geen gezonde situatie. Gelukkig waren Inge Kapteijn en Inge Koopman de afgelopen twee voorjaarscompetities al betrokken bij de facilitering rondom de competitie, m.n. op de zondag en de afsluiting. Op zaterdag zijn Diel, Betsy en Leo al jaren de wedstrijdleiders. Op zondag nam Gert Jan (van der Ham) deze taak op zich.

Voor de vrijdagavond zijn we met op zoek naar een wedstrijdleider/ster! Is er iemand binnen de vereniging met ruim 1000 leden…. bereidt om deze taak op zich te nemen? Voor info kun je bij ondergetekende terecht.

Gert Jan van der Ham heeft aangegeven tweede VCL’er van de vereniging te willen worden. Daarvoor heel veel dank! Zodra Gert Jan de opleiding achter de rug heeft zullen wij samen de taken gaan verdelen.
 

Met vriendelijke groet,
Gert-Jan Heeren
VCL LTC de Zoom


 

CompetitieCompetitie voorjaar, najaar en winterInschrijving/indeling competitie sr. en jr8/9 competitie