Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Inschrijving/indeling competitie sr. en jr

Voorjaarscompetitie 2020:

Ivm het coronavirus wordt de competitie uitgesteld, onderstaand de berichten vanuit de KNLTB.

Voor alle vragen omtrent de voorjaarscompetitie en toernooien ivm het Coronavirus: kijk hier bij de veelgestelde vragen.

1 april:

Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Daarom mogen er t/m 28 april geen georganiseerde sportactiviteiten plaatsvinden, ook niet in kleine groepen. We realiseren ons dat tennis bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kan uitoefenen, maar trekken één lijn met alle sporten en volgen de maatregelen van de regering t.a.v. sluiting van sportclubs, dus ook tennisparken blijven gesloten en tennis en padelactiviteiten mogen er niet plaatsvinden om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.

Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Competitie:
Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop.

We zijn alle mogelijke scenario's en bijbehorende consequenties aan het bekijken. We denken dan na over vragen als ‘Hoeveel speeldagen zijn er nog tot ...? Welke toernooien en evenementen zijn er? Welke capaciteit is er op clubs?’

3 opties:
Er zijn nu in grote lijnen 3 opties: de VJC starten in weekend van 9/10 mei, de VJC opknippen en een deel voor de zomer en een deel na de zomer spelen, de VJC in zijn geheel na de zomer spelen in plaats van de Najaarscompetitie.

Welke keuze we ook maken, het zal ingrijpende gevolgen hebben voor verenigingen, spelers en onze organisatie. Daarom nemen we ook even de tijd om hier een beslissing over te nemen. In deze tijd moeten we geen overhaaste beslissingen nemen. 

26 maart: 

Het kabinet beslist komende dinsdag 31 maart hoe Nederland verdergaat met de bestrijding van het coronavirus. Het gaat om de maatregelen die tot 6 april gelden, dus onder meer over het thuiswerken en de sluiting van scholen, sportclubs, restaurants en musea. Wat betreft de trainingen en competities wordt uiterlijk 6 april besloten of die weer kunnen starten of dat de maatregel verlengd wordt.

De KNLTB kan nu dus nog niet precies zeggen wat de consequenties zijn voor tennis, padel, trainingen en de start van de competities na 6 april. We houden hierover nauw contact met NOC*NSF en VWS.

We nemen nu geen overhaaste beslissing over het vervolg van de uitvoering van de competities. We willen alle scenario’s goed afwegen en de juiste keuzes maken voor de lange termijn. Hierbij zal de gezondheid van onze leden altijd voorop staan. Het voorlopige uitstel van de competities tot begin mei zoals vorige week aangekondigd blijft staan. Dinsdag 31 maart en uiterlijk 6 april weten we meer over de maatregelen en de betekenis voor sport.

19 maart:
De KNLTB Voorjaarscompetitie voor senioren en junioren start met de eerste speeldagen in het weekend van 9 en 10 mei. Concreet houdt dit in dat speelronde 1, 2, 3 en 4 worden uitgesteld en worden gespeeld na speelronde 5, 6 en 7. Er wordt dus gespeeld in zeven opeenvolgende weken. Zodra vanuit het RIVM en NOC*NSF groen licht wordt gegeven voor het hervatten van de wedstrijden, informeren wij je hierover en passen wij de speeldata zo snel mogelijk aan op MijnKNLTB. Uiterlijk 1 mei neemt de knltb een beslissing hierin. 

Indeling van de poules:
Via de clubapp kun je je competitieteam vinden. Het schema in welk team je speelt kun je hier terugvinden. Let op: op de zaterdag spelen er teams "regulier" dus enkels en dubbels en teams alleen dubbels. Dit maakt het zoeken van het juiste team wat ingewikkelder.

Voor vragen kun je uiteraard bij ons terecht.

Sportieve groet,
Gert Jan van der Ham en Gert-Jan Heeren
VCL'ers LTC de Zoom

Data voorjaarcompetitieVeranderingen vanuit de KNLTB Competitie nieuwe stijl
Veel verenigingen hebben last van een terugloop in ledenaantal en hebben tevens moeite om de baanbezetting op een voldoende peil te houden. Daar is bij onze vereniging geen sprake van! Het leden aantal is stabiel (en eerder groeiend te noemen), de baanbezetting is prima.

Hier zit dus een dilemma. Competitie nieuwe stijl gaat namelijk over:
- 8/9 competitie: een vorm van competitie enkel voor de spelers met een ranking 8 of 9. Op de donderdag en/of zondagavond.
- Zomeravondcompetitie na de voorjaarcompetitie.
- Onder 35 competitie op de vrijdagavond.

Dat laatste punt (onder 35) is op zich geen probleem. Ook jongere spelers kunnen zich nu inschrijven. Echter zullen wel als nieuw team onderaan sluiten bij de inschrijvingen. De bovenste twee punten zijn wel een probleem voor onze vereniging. De baanbezetting op de
opgelegde data is simpel weg nu al hoog. Er is geen oplossing voor de zomeravondcompetitie, deze komt er dus niet. Wel hebben wij onze eigen interne 8/9 competitie in de wintermaanden.

Verandering sinds 2019
Er kan op de zaterdag ook worden ingeschreven voor dames dubbel 17+ (4DD), heren dubbel 17+ en heren dubbel 50+ (4HD) en gemengd dubbel 17+ (DD-HD-2GD) 

Inschrijfmogelijkheden
Zie hier voor het competitieaanbod zoals wij dat op de Zoom aanbieden (de gemarkeerde mogelijkheden)

Nieuwe teams
- Een bestaand competitieteam dat voor meer dan 50% uit nieuwe spelers bestaat zien wij als een nieuw team.
- Een bestaand competitieteam die ingeschreven wordt op een andere speeldag zien wij als een nieuw team.
- Een bestand competitieteam die afgelopen seizoen met een onevenredig aantal invallers heeft gespeeld zien wij als een nieuw team.
‚Äč- Een team dat van bijv. gemengd overstap met een aantal leden naar bijv. een heren of dames team zien wij als een nieuw team.
- Een team dat nog niet eerder heeft deelgenomen aan de competitie zien wij als een nieuw team.
- Een team dat vorig seizoen niet heeft ingeschreven zien wij als een nieuw team.

De teams die eerder hebben deelgenomen zullen in eerste instantie worden ingeschreven. Daarna geldt de volgorde van de wachtlijst.

Mailen naar: vclltcdezoom@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Gert Jan van der Ham en Gert-Jan Heeren
VCL LTC de Zoom

Voor onze junioren Voorjaarscompetitie 2020:
 
 * De groene en junioren competitie wordt in het voorjaar op de volgende zondagen gespeeld: 5, 13 (tweede paasdag) en 19 april, 10, 17 en 24 mei en 1 juni (tweede Pinksterdag). 
 
* De rode en oranje competitie wordt op de volgende zondagen gespeeld: 29 maart, 5, 13 (tweede paasdag) en 19 april, 17, 24 mei, 1 (tweedePinksterdag) en 7 juni.
 
Voor meer informatie kan er gekeken worden op www.tenniskids.nl
 
Voor vragen kun je het volgende mailadres gebruiken:   jeugdcommissie@ltcdezoom.nl.
 
De jeugdcommissie                

 

CompetitieCompetitie voorjaar, najaar en winterInschrijving/indeling competitie sr. en jrInterne competitie 8/9 Tennis & Padel
Sponsors