Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Inschrijving/indeling competitie sr. en jr

Competitie 2020:
De KNLTB organiseert dit jaar, onder voorbehoud van strenger worden van Corona regels, een voorjaarscompetitie genaamd competitie 2020.

Deze wordt gehouden in het najaar, vooralsnog volgens dit speelschema.

Er zijn nog allerlei nieuwe scenario’s mogelijk zoals kleinere poules en/of om de week spelen en een garantie dat de regeringsmaatregelen toe blijven staan de competitie uit te spelen is ook niet te geven.

Door deze bijzondere situatie zijn er ook hele lijsten van regels gemaakt over promotie/degradatie, teamrechten, enz, enz. De liefhebbers regeltjes kunnen ze vinden op de site van de KNLTB. 

Goed, alle beperkingen en disclaimers daargelaten: we gaan een leuke tenniscompetitie organiseren voor de senioren (over jeugd en padel wordt apart gecommuniceerd) met het spelaanbod en regels van de voorjaarscompetitie.

We vragen de aanvoerders van de teams die in het voorjaar 2020 ingeschreven hebben en mee willen doen aan de competitie 2020 hun inschrijving te bevestigen voor 3 juni. 

Dringend verzoek is om te mailen via VCLLTCDeZoom@gmail.com, niet via onze privé mailadressen. Daardoor kunnen we borgen dat iedere inschrijving meegenomen wordt.

Wij hebben zin om er weer een mooi feest van te maken! 

Groeten van Gert-Jan Heeren en Gert Jan van der Ham 

Speeldata  tenniscompetitie:Speeldata Padelcompetitie:


Zelfde competitiesoorten en klassenopbouw 
Voor de verschuiving van de tenniscompetitie geldt dat in het najaar dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Competitiespelers die zich hadden ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie kunnen met hetzelfde team, aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitie klasse spelen tijdens de Najaarscompetitie. Daarnaast kunnen er nieuwe teams worden gevormd en aangemeld. Ook kunnen teams die niet kunnen of willen deelnemen in het najaar besluiten om niet mee te doen.  

Doordat het aanbod in het najaar helemaal gelijk is aan het aanbod van het voorjaar kan er aan alle spelers, ook de toptennissers in de speelsterkte 1-4, een kwalitatief goede competitie worden geboden.  

De indeling van teams zoals die gedaan is voor het voorjaar wordt door de KNLTB niet één-op-één overgenomen in het najaar. Voor Verenigingscompetitieleiders worden op het inschrijfformulier op MijnKNLTB alle teams weergegeven in dezelfde competitiesoort en klasse als in de Voorjaarscompetitie. De Verenigingscompetitieleider moet dan vervolgens voor ieder team een eenmalige ploegopgave doen, zodat deze informatie ons kan helpen een goede indeling te maken. 

Voor de padelcompetitie wordt een nieuwe inschrijving geopend en zal niet één op één de indeling en opzet van de Voorjaarscompetitie overgenomen worden. Nadere informatie hierover volgt zeer binnenkort. 

Geen promotie of degradatie  
Tijdens de tenniscompetitie die verplaatst is naar het najaar zal niet worden gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar van 2021. Alle teamrechten van de Voorjaarscompetitie 2020 blijven dus geldig voor de inschrijving van volgend jaar. Ook wordt er in het najaar niet gespeeld om promotie of degradatie voor het najaar van 2021. Tijdens de Najaarscompetitie wordt er nooit gespeeld om promotie of degradatie.  

Minder speeldagen Kia Tenniskids competitie 
Naast de Voorjaarscompetitie wordt ook de Kia Tenniskids voorjaarscompetitie verplaatst naar het najaar. Het belangrijkste verschil met het voorjaar is dat er bij deze competitie in het najaar 5 speeldagen zijn (in plaats van 8 speeldagen). Ook bij de Kia Tenniskids competitie wordt de inschrijving opnieuw opengezet, waardoor er hier ook nieuwe teams gevormd en aangemeld kunnen worden. Na sluiting van de inschrijving wordt er een geheel nieuwe indeling gemaakt.  

Inschrijven van teams  
Uiterlijk half mei ontvangen alle Verenigingscompetitieleiders alle benodigde informatie om de inschrijving voor de Najaarscompetitie te kunnen doen. Zoals het er nu uitziet loopt de inschrijftermijn van medio juni tot en met 1 juli 2020. 

Wat betekent dit voor het toernooiseizoen?  
De KNLTB heeft besloten vooralsnog alle toernooien tot en met 14 juni te annuleren. Ondertussen zijn we al wel bezig met maken van een stappenplan hoe we langzaam kunnen opstarten met toernooien in de 1.5 meter samenleving. 

Meestgestelde vragen 
We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen oproept. Klik hier voor de meestgestelde vragen en antwoorden én aanvullende informatie over de Voorjaarscompetitie en toernooien. 

                             *********************


Competitie LTC de Zoom
Veranderingen vanuit de KNLTB Competitie nieuwe stijl
Veel verenigingen hebben last van een terugloop in ledenaantal en hebben tevens moeite om de baanbezetting op een voldoende peil te houden. Daar is bij onze vereniging geen sprake van! Het leden aantal is stabiel (en eerder groeiend te noemen), de baanbezetting is prima.

Hier zit dus een dilemma. Competitie nieuwe stijl gaat namelijk over:
- 8/9 competitie: een vorm van competitie enkel voor de spelers met een ranking 8 of 9. Op de donderdag en/of zondagavond.
- Zomeravondcompetitie na de voorjaarcompetitie.
- Onder 35 competitie op de vrijdagavond.

Dat laatste punt (onder 35) is op zich geen probleem. Ook jongere spelers kunnen zich nu inschrijven. Echter zullen wel als nieuw team onderaan sluiten bij de inschrijvingen. De bovenste twee punten zijn wel een probleem voor onze vereniging. De baanbezetting op de
opgelegde data is simpel weg nu al hoog. Er is geen oplossing voor de zomeravondcompetitie, deze komt er dus niet. Wel hebben wij onze eigen interne 8/9 competitie in de wintermaanden.

Verandering sinds 2019
Er kan op de zaterdag ook worden ingeschreven voor dames dubbel 17+ (4DD), heren dubbel 17+ en heren dubbel 50+ (4HD) en gemengd dubbel 17+ (DD-HD-2GD) 

Inschrijfmogelijkheden
Zie hier voor het competitieaanbod zoals wij dat op de Zoom aanbieden (de gemarkeerde mogelijkheden)

Nieuwe teams
- Een bestaand competitieteam dat voor meer dan 50% uit nieuwe spelers bestaat zien wij als een nieuw team.
- Een bestaand competitieteam die ingeschreven wordt op een andere speeldag zien wij als een nieuw team.
- Een bestand competitieteam die afgelopen seizoen met een onevenredig aantal invallers heeft gespeeld zien wij als een nieuw team.
​- Een team dat van bijv. gemengd overstap met een aantal leden naar bijv. een heren of dames team zien wij als een nieuw team.
- Een team dat nog niet eerder heeft deelgenomen aan de competitie zien wij als een nieuw team.
- Een team dat vorig seizoen niet heeft ingeschreven zien wij als een nieuw team.

De teams die eerder hebben deelgenomen zullen in eerste instantie worden ingeschreven. Daarna geldt de volgorde van de wachtlijst.

Mailen naar: vclltcdezoom@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Gert Jan van der Ham en Gert-Jan Heeren
VCL LTC de Zoom

CompetitieCompetitie voorjaar, najaar en winterInschrijving/indeling competitie sr. en jrInterne competitie 8/9 Tennis & Padel
Sponsors