Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Inschrijving/indeling competitie sr. en jr

De inschrijving van de voorjaarcompetitie 2021 staat open:

Senioren: t/m 30 december,  middels dit excelblad te mailen naar: vclltcdezoom@gmail.com   
Junioren: tot 4 januari, door een mailtje te sturen naar jeugdcommissie@ltcdezoom.nl
Padel:  deze competitie start 11 juni t/m 11 juli, de inschrijfmogelijkheid volgt nog. 

Onderstaand meer informatie. 

Veranderingen vanuit de KNLTB sinds 2020
Competitie nieuwe stijl:
Veel verenigingen hebben last van een terugloop in ledenaantal en hebben tevens moeite om de baanbezetting op een voldoende peil te houden. Daar is bij onze vereniging geen sprake van! Het leden aantal is stabiel (en eerder groeiend te noemen), de baanbezetting is prima. Hier zit dus een dilemma. Competitie nieuwe stijl gaat namelijk over:

- 8/9 competitie: een vorm van competitie enkel voor de spelers met een ranking 8 of 9. Op de donderdag en/of zondagavond.
- Zomeravondcompetitie na de voorjaarcompetitie.
- Onder 35 competitie op de vrijdagavond.

Dat laatste punt (onder 35) is op zich geen probleem. Ook jongere spelers kunnen zich nu inschrijven. Echter zullen wel als nieuw team onderaan sluiten bij de inschrijvingen. De bovenste twee punten zijn wel een probleem voor onze vereniging. De baanbezetting op de opgelegde data is simpel weg nu al hoog. Er is geen oplossing voor de zomeravondcompetitie, deze komt er dus niet. Wel hebben wij onze eigen interne 8/9 competitie in de wintermaanden (helaas vanwege Corona in het huidige seizoen komen te vervallen).  
 
Data voorjaarcompetitie:  
Inschrijving voor onze tenniskids en junioren
Ondanks dat er nog niets zeker is, gaat de inschrijving voor de jeugdcompetitie wel van start. Wij dromen alvast van een vol park met enthousiaste kinderen en jongeren die doen wat ze leuk vinden: wedstrijden spelen.

Er kan ingeschreven worden voor de volgende competities:
°Tenniskids kleuren rood, oranje en groen. Deze competitie wordt op de volgende zondagen gespeeld: 5/4, 11/4, 18/4, 25/4, 24/5, 30/5, 6/6 en 13/6. Meer informatie kun je vinden via deze site
° Junioren competitie (11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar). Deze competitie wordt op de volgende zondagen gespeeld: 11/4, 18/4, 25/4, 2/5, 16/5, 30/5 en 6/6. 

Er kan worden ingeschreven tot 4 januari 2021 via het volgende mailadres: jeugdcommissie@ltcdezoom.nl. Aan de hand van de inschrijvingen zullen er teams worden samengesteld.  Mochten er vragen zijn, dan horen we het graag. Voor nu wensen we jullie fijne feestdagen en gaan we voor een sportief 2021!
De jeugdcommissie

Senioren competitie
Wijziging vrijdagavondcompetitie voorjaar 2021:

Naar aanleiding van de toespraak van Mark Rutte op 14 december is er door de KNLTB besloten om het scenario ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond definitief in te voeren. Hieronder lichten we dit toe.

Deze competitie werd afgelopen najaar vanwege corona 'op tijd' gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en VCL’s over de drukte en groei voor de vrijdagavondcompetitie blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. Andere mogelijke oplossingen worden beter beoordeeld zoals 'om de week spelen' . 

Wat houdt het scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

- Alle teams spelen om de week competitie, de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
- Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
- Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
- De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken;Verandering sinds 2019:
Er kan op de zaterdag ook worden ingeschreven voor dames dubbel 17+ (4DD), heren dubbel 17+ en heren dubbel 50+ (4HD) en gemengd dubbel 17+ (DD-HD-2GD)  
 
Verandering vanaf seizoen 2021:
Op zondag kan er voor de Landelijke competitie gekozen worden voor vijf i.p.v. acht wedstrijden.
 
Nieuwe teams:
- Een bestaand competitieteam dat voor meer dan 50% uit nieuwe spelers bestaat zien wij als een nieuw team.
- Een bestaand competitieteam die ingeschreven wordt op een andere speeldag zien wij als een nieuw team. - Een bestand competitieteam die afgelopen seizoen met een onevenredig aantal invallers heeft gespeeld zien wij als een nieuw team.
- Een team dat van bijv. gemengd overstap met een aantal leden naar bijv. een heren of dames team zien wij als een nieuw team.
- Een team dat nog niet eerder heeft deelgenomen aan de competitie zien wij als een nieuw team.
- Een team dat vorig seizoen niet heeft ingeschreven zien wij als een nieuw team.
De teams die eerder hebben deelgenomen zullen in eerste instantie worden ingeschreven. Daarna geldt de volgorde van de wachtlijst.  
 
Inschrijven:
Inschrijven kan tot en met 30 december. Gebruik hiervoor het dit excelblad en mail het naar: vclltcdezoom@gmail.com   
 
Met vriendelijke groet,
 
Gert-Jan Heeren
VCL LTC de Zoom

CompetitieCompetitie voorjaar, najaar en winterInschrijving/indeling competitie sr. en jrInterne competitie 8/9 Tennis & Padel
Sponsors