Maatregelen Corona

UPDATE KNLTB 21 september 2021: Horeca en Coronatoegangsbewijs
Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Wat betekent dit voor de horeca op sportlocaties?
Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
Het is mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de sportkantine of het clubhuis gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs voor bijvoorbeeld toegang tot kleedkamers, toiletten en bestuurskamer. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

We realiseren ons dat de invoering van het coronatoegangsbewijs een uitdaging is voor verenigingen, vrijwilligers en pachters. Hoe organiseer je dat op sportverenigingen en in tennis- en padelcentra? Hoe gaan we om met competitieteams en publiek op een club of in een hal? In het document Tips horeca en coronatoegangsbewijs hebben we een aantal praktische tips verzameld.

Coronatoegangsbewijs
Met de CoronaCheck Scanner kunnen verenigingen/ barpersoneel eenvoudig de controle op de coronatoegangsbewijzen uitvoeren. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID)
Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

UPDATE KNLTB 15 september 2021:
Het coronavirus is nog niet weg maar het gaat de goede kant op. Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. Het kabinet heeft op de persconferentie aangekondigd dat de 1.5 meter regel vanaf zaterdag 25 september los gelaten kan worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing. Voor alle horeca inclusief sportkantines geldt vanaf 25 september dat toegang alleen mogelijk is met een coronatoegangsbewijs. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder, zowel op het terras als binnen, met en zonder vaste zitplaats. De verplichte sluitingstijd blijft 00.00 uur. Verder blijven de basisregels van kracht. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw.

Goed nieuws dus, want zonder de 1.5 meter afstand kan er weer meer op de clubs en in de horeca. Dat zal bijdragen aan de gezelligheid tijdens de competitie en toernooien. We realiseren ons dat de invoering van het coronatoegangsbewijs een uitdaging is voor verenigingen, vrijwilligers en pachters. Hoe organiseer je dat op sportverenigingen en in tennis- en padelcentra? Hoe gaan we om met competitieteams en publiek op een club of in een hal? We zijn hierover in nauw contact met NOC*NSF en VWS en proberen dit zo snel mogelijk duidelijk te krijgen.

Nieuws Afscheid Paul Musters Maatregelen Corona Nieuws vanuit onze DMV-commissie Toernooien 2021 Zoom Dubbel Toernooi Zoomerchallenge 2021 Cios zoekt 8 padel-oefenleerlingen bij De Zoom De Zoom dementievriendelijk Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk