Maatregelen Corona

Update vanuit het Bestuur De Zoom 23 januari:

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur.

Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis en padel mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.
De avondklok geldt voor alle leeftijden;
- De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel) en jeugd (onbeperkt) blijven ongewijzigd;
- De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari;
- De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht.
Check hier het volledige bericht van de Rijksoverheid over de avondklok.

Voor onze vereniging hebben we de banen tot 20.30 beschikbaar om te tennissen/padellen en de verlichting gaat uit om 20.45 zodat iedereen de tijd krijgt tijdig thuis te kunnen zijn.

We hopen dat na deze periode er weer versoepelingen van de maatregelen kunnen komen.

Bestuur LTC De Zoom

Update 22 januari KNLTB: Avondklok vanaf zaterdag 23 januari en verlenging steunmaatregelen

- De avondklok geldt voor alle leeftijden.
- De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel) en jeugd (onbeperkt) blijven ongewijzigd.
- De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari.
- De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht.

Vrij spelen en trainen
Om aan deze nieuwe maatregel invulling te geven, adviseert de KNLTB verenigingen in het afhangsysteem de banen vanaf 20:45 uur te blokkeren. Spelers kunnen dan voor 21.00 uur thuis zijn. Leraren kunnen mogelijk trainingen die na 21.00 uur gepland staan, verschuiven naar een moment eerder op de dag of verplaatsen naar het weekend.

Deze maatregelen raken iedereen en vragen veel flexibiliteit en organisatiekracht van bestuurders, leraren en spelers. Maar het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, we moeten solidair zijn. We roepen dan ook iedereen op om samen tot een oplossing te komen.

Update 13 januari KNLTB: Alleen enkelen toe gestaan tot minimaal 9 februari 2021

Het kabinet heeft 12 januari aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. Het aantal besmettingen daalt niet snel genoeg, de zorgen over de Britse coronavariant zijn groot en de druk op de zorg is nog steeds erg hoog. De maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen.

De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 9 februari.

Daarnaast vraagt het kabinet het OMT de komende week ook om de nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken. Op dinsdag 2 februari maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 9 februari.

De verlenging van de lockdown betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis en padel met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd t/m 17 jaar houdt ruimte om in grotere groepen te spelen en te trainen.

Wat betekent de lockdown voor tennis en padel?

- Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
- Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
- Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
- Tennis- en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
- Er worden geen wedstrijden gespeeld.
- Voor topsporters gelden uitzonderingen.
- Publiek is niet toegestaan.
- Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Nieuws Maatregelen Corona Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd De Zoom dementievriendelijk Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk