Maatregelen Corona

Update 20 oktober; Dubbelen verboden

Beste Leden,

Waar inderstaand bericht vanuit de KNLTB werd gesproken dat het dubbelspel bij tennis en padel was toegestaan hebben we vandaag een update vanuit de gemeente gekregen dat dat in onze regio helaas niet het geval is.

Ondanks het landelijk advies van de KNLTB om wel te mogen dubbelen moeten we de richtlijnen van de veiligheidsregio Midden-West Brabant volgen.

De veiligheidsregio Midden-west Brabant heeft een document online geplaatst waarin expliciet vernoemd wordt dat dubbelspel niet is toegestaan. De veiligheidsregio beheert de aansturing van de BOA en politie. De KNLTB heeft hierin helaas geen bevoegdheid.

Dit betekent dat wij als vereniging in overtreding zijn als we het dubbelspel toestaan. Bij controle betekent dit een mogelijke boete en/of sluiting.

We zullen de dubbel reserveringen er per morgen 21 oktober uit halen.

Uitzondering:
- 4 personen uit één huishouden die onder 1 dak wonen mogen wel dubbelen
- Jeugd tot 18 jaar mag wel dubbelen
- Trainingen

Trainingen mogen nog wel met 4 personen op 1 baan gegeven worden, dit is exclusief trainer. Voor vragen hier over kunnen jullie terecht bij de trainers.

We verwachten jullie medewerking hierin en hopen jullie snel een positief bericht te kunnen meedelen.

Bestuur LTC De Zoom

Update KNLTB 14 oktober:
Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte vanavond bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis en padel?

- We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.
- Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.
- We hebben besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
- Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
- Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal.
- De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
- Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen
Dubbelen bij tennis kan mits gecontroleerd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van de KNLTB gering.

‚Äč

Voor wat betreft de  bardiensten die reeds gepland zijn:
Heb je gedurende de sluiting een bardienst gepland staan? Deze hoeft uiteraard niet gedraaid te worden, de punten voor deze dienst blijven wel geldig. Om dit systeemtechnisch goed te laten verlopen, blijven de diensten in het systeem staan. Gevolg hiervan is dat voor deze diensten automatisch herinneringsmails worden verstuurd, deze kunnen als niet verzonden worden beschouwd

Als we samen de regels van het RIVM en de gemeentelijke protocollen volgen hopen we dat dit maar van tijdelijke aard zal zijn.

Nieuws Maatregelen Corona Rabo Clubsupport, jouw stem is geld waard! Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd De Zoom dementievriendelijk Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk