Maatregelen Corona

UPDATE 3 juni 2021:
Volgens het laatste beleid van de overheid is het vanaf 5 juni weer mogelijk om, onder voorwaarden, het terras en het clubhuis te openen tot 22.00 uur.

Zoals jullie wellicht al hebben gezien is het terras weer ingericht met 13 tafels en 50 stoelen en wordt deze week ook het clubhuis weer in orde gemaakt.

Wij heropenen het clubhuis dan ook weer op maandag 7 juni, dit alles natuurlijk onder de door de overheid gestelde Coronamaatregelen, deze zijn gelijk aan die van de horeca:

⦁    Maximaal 4 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden.
⦁    Personen moeten een vaste zitplaats hebben (volgens de 1,5 meter regel). Zorg daarom dat je in het clubhuis of op het terras dezelfde plaats blijft houden. De 1,5 meter geldt niet voor personen uit hetzelfde huishouden.
⦁    Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan.
⦁    Dit betekent ook maximaal 30 personen in het clubhuis en maximaal 50 personen op het terras. Wanneer alle plaatsen bezet zijn vragen we je bij deze het park te verlaten.
⦁    Er mogen geen toeschouwers op het park komen, daarom geldt het afhangen als registratie. De GGD kan zo een grondig bron-en contactonderzoek doen in het geval van een besmetting.
⦁    Bij de ingang van het clubhuis hangen de vragen van de corona-gezondheidscheck. Wanneer je één van de vragen met ja moet beantwoorden vragen we je bij deze het park te verlaten.
⦁    In binnenruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht totdat je op je plaats bent, dus ook wanneer je gaat bestellen aan de bar.

Vanwege de heropening kun je jezelf weer aanmelden voor de bardienst en zullen er ook weer leden ingepland worden. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met vorig jaar gedraaide bardiensten.

De diensten voor juni en juli staan open, dus meld je snel aan. Zie hieronder hoe het ook alweer in zijn werk gaat! De banen blijven natuurlijk gewoon tot 23.00 uur bespeelbaar.

We zijn blij dat we weer open kunnen en na het spelen weer een drankje kunnen nemen in het clubhuis of op het terras. Als iedereen zich aan de regels houdt kunnen we dit ook blijven doen.

Barcommissie en bestuur L.T.C. de Zoom

Update KNLTB 17 mei:
Als de daling van de ziekenhuisopnames doorzet, kan ‘stap 2’ van het openingsplan van het kabinet volgende week worden ingezet. Binnensporten is dan onder voorwaarden weer toegestaan en terrassen op sportlocaties mogen open. Ook is buitensporten in groepsverband voor volwassenen vanaf 27 jaar weer mogelijk. Of de versoepelingen inderdaad woensdag 19 mei ingaan, maakt het kabinet maandag 17 mei definitief bekend. De mogelijke versoepelingen bieden ook perspectief voor de vervolgstappen van het openingsplan in juni, waardoor het mogelijk lijkt dat verkorte jeugdcompetities en toernooien vanaf 9 juni gespeeld kunnen worden. We bereiden ons hierop voor.

17 mei: het kabinet heeft besloten dat ‘stap 2’ van het openingsplan van het kabinet vanaf 19 mei kan worden ingezet.

Wat betekent dit voor tennis en padel vanaf 19 mei?

- Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen en padellen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 30 personen). Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar.
- Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien en officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn niet toegestaan.
- Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (toss en laddercompetitie) zijn wel toegestaan, met vooraf een speelafspraak en baanreservering.
- Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum). Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. - Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging zijn wel toegestaan.
- Tennis en padel binnen is toegestaan, maximaal 30 personen per ruimte (excl. personeel). Volwassenen vanaf 18 jaar mogen dubbelen in vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en medespeler. Voor jeugd t/m 17 jaar is er geen maximum groepsgrootte, zij hoeven bij het sporten geen 1.5 meter afstand te houden.
- Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur onder voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn) => mits de Gemeente het toestaat!
- Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
- Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
- Voor topsporters gelden uitzonderingen.
- Publiek is niet toegestaan.

Nieuws Zoom Dubbel Toernooi Maatregelen Corona Zoomerchallenge 2021 Cios zoekt 8 padel-oefenleerlingen bij De Zoom De Zoom dementievriendelijk Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk