Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Spelregels Padel

Spelregels en puntentelling Padel:

De opslag moet onderhands.
De eerste opslag wordt vanaf de rechterkant geslagen en wordt daarna, net als bij tennis, afwisselend van links en rechts geslagen.

Bij de opslag geldt dat men de bal onder of ter hoogte van zijn of haar heup moet raken. De opslag moet zonder het net te raken direct in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander stuiteren.

De bal mag daarna de glazen wand raken, maar niet het hekwerk (foutservice). De ontvanger kan de bal terugspelen vóór of na de bal de glaswand raakt. Zodra de bal in het servicevak heeft gestuiterd en correct is geretourneerd, komen beide speelhelften in het spel.

Als de bal bij de service het net raakt en daarna in het correcte servicevak landt, wordt de opslag overgespeeld.

Spelverloop
Tijdens rally’s mag de bal slechts eenmaal het speelveld raken.

Een speler mag kiezen om de bal te laten stuiteren of hem te volleren.
Als de bal stuitert moet dat gebeuren zonder eerst een wand of het hekwerk te raken, anders is het een fout.

Nadat de bal heeft gestuiterd mag hij de wand en of het hekwerk een of meerdere keren raken voordat hij wordt teruggespeeld.

De ontvanger mag de bal direct in het speelveld van de tegenstander terugslaan, of kan de bal via de achterwand en / of zijwanden terugspelen.

Als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net komt is het een fout.

Als de bal via het speelveld over de wand (4 meter) of het hekwerk(3 meter) wordt geslagen is het normaal gesproken een punt maar de speler mag dan de bal buiten de kooi terug slaan.

Het spel gaat door, totdat de bal tweemaal op het speelveld stuitert of een speler op een andere manier de regels overtreedt.

Puntentelling
De puntentelling bij padel is hetzelfde als bij tennis en verloopt in game, set en match.
Game: 15, 30, 40, (deuce), (voordeel, advantage), set
Het team dat het eerst 6 games wint, wint de set.

Ook hier geldt dat je pas een set kunt winnen met twee punten verschil. Dus bij een stand van 5-5, wint het team de set pas als het op 7-5 komt. Indien de stand 6-6 is, wordt er net als bij tennis een tiebreak gespeeld. De set is dan gewonnen met 7-6.
 
Match
Het team dat als eerst twee sets heeft, is de winnaar van de match.

PadelPadel competitieInvallers PadelcompetitiePadel Clubkampioenschappen 2022Spelregels PadelPadel-instuifContact Padelcommissie
Sponsors