Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Spelregels en test jouw kennis

De gewone tennisspelregels zoals de puntentelling, netfouten en voetfouten zijn waarschijnlijk wel bij je bekend. Maar wist je dat je (soms) een bal aan de andere kant van het net mag slaan? Als een bal stuit aan jouw kant van het net en zoveel effect heeft dat hij direct weer ‘terugschiet’ naar de andere kant van het net, is dat de enige keer dat u over het net mag reiken om te proberen de bal te slaan.

Alle regels kunt je nalezen in Tennisspelregels in een notendop

Bij Tennismasterz kun je een erg leuke quiz doen of jij alle regels kent. Je kunt het gelijk "voor het echie" doen of je loopt eerst door 17 spelsituaties met foto's heen, oefent daarna eerst totdat je 8 van de 10 goed hebt, dan ben je 'geslaagd'. Daarna kun je inloggen en de toets nog eens te maken om je spelregelbewijs officieel te behalen. Je krijgt 5 levels met elk 10 vragen. Na 5 levels ben je klaar om je spelregelbewijs te halen. Succes!

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen. Om dit voor elkaar te krijgen trekken NOC*NSF en de sportbonden samen op. Een van de hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis van sporters door middel van 'Masterz'. Tennismasterz.nl is een officiële website van de KNLTB, waarmee jeugdspelers, maar ook volwassenen op een leuke én handige manier de spelregels beter leren begrijpen. Met hulp van deze website leren tennissers al van jongs af aan de regels beter accepteren en goed toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de tegenstander of de leiding. 

LedenBardienst afkopen, ruilen of verzetten?Bardienst plannen & handleidingDementievriendelijke VerenigingNaar een veiliger sportklimaat:IVA-Certificaat voor alle ledenReservering bestuurskamer, bestuur & commissiesKassasysteemWeetjes voor nieuwe ledenMentale tennistrainingBaan vegenWanneer zijn onze banen onbespeelbaar?Spelregels en test jouw kennis​Nieuwe bespanning en/of racket nodig?Ongevallenverzekering voor elk knltb-lidSport en Blessures
Sponsors