Padel competitie

De competitie bij Padel wordt steeds populairder, want het aantal teams is explosief gegroeid. Dit jaar strijden 307 teams om het kampioenschap. Dat zijn er ruim drie keer zoveel als vorig jaar. Een prachtig resultaat.

De indeling voor de Padel voorjaarscompetitie is bekend.
De KNLTB Voorjaarscompetitie Padel start op 8 maart en de indeling is te bekijken op onze KNLTB ClubApp of op MijnKNLTB.nl.

Dit jaar organiseert de KNLTB voor het eerst een jeugdcompetitie

Anders dan bij de reguliere competitie worden er acht dubbels gespeeld. Alle partijen worden volgens een verkort speelformat gespeeld, wat betekent dat gespeeld wordt tot 4 games (bij de 4-4 stand wordt een tiebreak gespeeld), bij deuce een winnend punt wordt gespeeld en in plaats van een beslissende derde set een wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten wordt gespeeld. Een wedstrijddag duur met 1 beschikbare baan maximaal 4 uur en met 2 beschikbare banen ongeveer 2 uur.

Rating
Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

*Speeldagen voorjaarscompetie 2019:*

Met vriendelijke groet,

De Padelcommissie

Martine, Jarl, Rogier, Joost, Bernard & Seger