Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met onze site!

Maatregelen Corona

Update 16 januari:

Vrijdagavond 104 januari heeft er weer een persconferentie plaatsgevonden. Onderstaande maatregelen zijn nu van kracht.  
 
Het kabinet heeft aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn. Het aantal besmettingen is nog erg hoog, maar de ziekenhuisopnames dalen. De roep om het heropenen van de sport en andere sectoren was groot deze week. Gelukkig heeft het kabinet hier gehoor aan gegeven. Sporten buiten en binnen mag weer voor iedereen. Voor binnensporten hebben volwassenen wel een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Onderlinge wedstrijden op de club zijn ook weer toegestaan, nog wel zonder publiek. De horeca blijft gesloten. De versoepelingen gaan zaterdag 15 januari in. Alle andere maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden.
 
Goed nieuws dus. Tennissen en padellen kan weer volop, ook dubbelen mag weer.

Afgelopen dinsdag deed de KNLTB samen met NOC*NSF en andere sportorganisaties een oproep om sportlocaties verder te openen. Sport en bewegen is van groot belang om fysiek en mentaal fitter en gezonder te leven. Juist nu, tijdens deze coronapandemie is het van groot belang om meer weerstand op te bouwen. We zijn blij dat de sportsector nu wordt gezien als essentiële dienstverlening, zodat de deuren van sportaanbieders open gaan en ook blijven. Iedereen kan weer sporten.
 
Wat betekent dit voor tennis en padel:
- Buiten en binnen tennissen en padellen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
- Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.
- Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan. Voor topsport geldt een uitzondering.
- Horeca op sportlocaties blijft gesloten
- Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht  

Tennistraining

Tennisschool BijDaan heeft inmiddels al gecommuniceerd dat de trainingen vanaf as. maandag weer gewoon doorgang vinden zoals voor de Corona maatregelen.  

Wij wensen jullie allemaal ontzettend veel tennis en padel plezier en hopen op een zeer sportief 2022!    

Met sportieve groet,

Bestuur L.T.C. de Zoom    
 


Rabo clubsupport

De Zoom heeft maar liefst € 596,96 binnen gehaald als sponsoring door de Rabobank! 

Ter vergelijking:
LTC de Zoom € 596,96
HTV € 633,55
TV Lepelstraat € 201,58
TV Steenbergen € 266,38
TV Vierhoeven € 482,36
TV de Meet € 547,16
TV Put € 251,98
TV Wouw € 727,14

Het sponsorbedrag gaat besteed worden aan de aanschaf van nieuwe tegels op het terras rondom het clubhuis zodat deze mooi past en eenheid geeft bij de tegels die de laatste jaren rondom de padel- en tennisbanen al aangelegd zijn.
Rabobank Bedankt!!

                                         *********************

De Rabobank steunt clubs met kennis, netwerk en geld. Zij bemerken dat het goed is voor de club en geweldig voor de buurt. Iedereen verdient een club. Het is als een tweede thuis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn.
 
Ben jij Rabo-lid? Dan beslis jij mee welke clubs de Rabobank een steuntje in de rug geeft. T/m 25 oktober kun jij je stem uitbrengen op je favoriete vereniging en uiteraard hopen wij dat je dat op De Zoom zou willen doen. Op deze link vind je onze aanvraag en kun je stemmen. 
  
Stem je op ons? Bij voorbaat dank! 
 
Met sportieve groet, 
 
LTC de Zoom
Het bestuur


Leo Lucas Bondsonderscheiding

Onze Leo Lucas heeft onlangs een Bondsondersteiding mogen ontvangen voor maar liefst 38 jaar arbitrage bij de KNLTB.

Leo is al eerder onderscheiden met een Gouden Bondsspeld en is een ITF White Badge Referee. 

Proficiat Leo, dik verdiend!


Nieuws vanuit onze DMV-commissie

Ltc De Zoom is een dementievriendelijke vereniging

We mogen weer volop tennissen. We mogen en kunnen weer na getennist te hebben, volop napraten onder het genot van een drankje want de bar is weer open. We mogen en kunnen elkaar weer uitdagen op de baan. Heerlijk is dat.

Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend; bijvoorbeeld diegene onder ons die belast is met een vorm van dementie, daarvoor is het niet vanzelf sprekend dat opeens nu weer wel een heleboel mag en kan. 

Dat we weer de baan op mogen, dat er bv. weer een heren- en een damesochtenden zijn. Deze vanzelfsprekendheid kan dan heel verwarrend zijn. Bij onze vereniging laten we de leden onder ons, die belast zijn met dementie of een andere beperking, zolang als het mogelijk is mee spelen. We betrekken ze bij het spel! En dat doen al heel veel leden, teams, uit zichzelf. “Dat is toch normaal dat je dat doet.”. Natuurlijk is dat normaal, maar jammer genoeg nog niet voor iedereen.

Ltc. De Zoom heeft een werkgroep, bestaande uit Addy Verhagen, Albert Martens, Paul Korzilius en Martien van Leeuwen (vergelijkbaar en samenwerkend met een werkgroep bij Smash), die er voor wil zorgen dat vragen van leden over leden, vragen over “een niet
pluisgevoel” beantwoord worden.

Wanneer er vragen zijn over geheugenproblemen die opvallen, kom er mee. Ook de trainers willen we uitnodigen om bij vragen ons op te zoeken, te mailen. We willen jullie echt uitnodigen wanneer er iets is wat dementie in welke vorm dan ook betreft, met ons te bespreken. Maak het bij ons kenbaar en wij willen meedenken. Het gaat er echt om dat ieder lid van onze vereniging, zolang als het kan volwaardig en
respectvol mee kan tennissen. 

Aan te raden
Neem is eens kijkje op de site info@samendementievriendelijk.nl
en volg een training. Deze zijn leuk en leerzaam.
In de bioscoop draaien de films The Father en de film Supernova.
Alzheimer en Dementie daar draait het hier om.

En 21 september is Wereld Alzheimer dag met dit jaar als thema: “De vele gezichten van dementie”, met een middagbijeenkomst in de Raayberg, tussen 14.00 en 16.30 uur.. Heb je belangstelling, dan ben je welkom om te komen kijken naar werkstukken en het beluisteren
van gedichten en teksten, die door mensen met dementie en/of hun naasten gemaakt zijn. Wil je komen, dan wel tevoren aanmelden via: p.corstanje@alzheimervrijwilligers.nl.

Tennis met veel plezier, doe mee aan de competitie en lukt het tellen niet meer helemaal, vergis je je af en toe of weet je niet meer precies in welk vak je moet staan............we zijn er voor elkaar.

Sportieve groeten
Addy, Albert, Paul en Martien


Toernooien 2021

De tennisverenigingen gaan weer open voor wedstrijden!

Bij De Zoom:
- Clubkampioenschappen Padel, 4 t/m 7 en 9 t/m 12 september
- Clubkampioenschappen Tennis, 4 t/m 12 september
- Competitie 13 september t/m 31 oktober
- Herfstboktoernooi 1 t/m 7 november

Bij onze collega-verenigingen:
- 9 t/m 15 augustus Scaldis Open TC Waarde & LTC Kruiningen
- 16 t/m 22 augustus Atik Open, TV Vierhoeven
- 30 augustus t/m 5 september Oudenbossche Open Tennis Toernooi

Veel plezier!

Nieuws Maatregelen Corona Rabo clubsupport Leo Lucas Bondsonderscheiding Nieuws vanuit onze DMV-commissie Toernooien 2021 Zoom Dubbel Toernooi Zoomerchallenge 2021 Cios zoekt 8 padel-oefenleerlingen bij De Zoom De Zoom dementievriendelijk Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk
Sponsors