Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met onze site!

Clubhuis, tennis- en padelbanen gesloten

Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen omtrent het Coronavirus hebben wij besloten het clubhuis en park met onmiddelijke ingang te sluiten tot nader order, in ieder geval t/m 28 april. Er mag ook niet vrij-getennist worden! 

Wij volgen de richtlijnen van de overheid, RIVM en KNLTB. In de onderstaande update van de KNLTB wordt nader ingegaan over de 3 mogelijkheden voor de voorjaarscompetitie. Voor alle vragen omtrent de voorjaarscompetitie en toernooien ivm het Coronavirus: kijk hier bij de veelgestelde vragen.

Laatste nieuws KNLTB, 1 april:
Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Daarom mogen er t/m 28 april geen georganiseerde sportactiviteiten plaatsvinden, ook niet in kleine groepen. We realiseren ons dat tennis bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kan uitoefenen, maar trekken één lijn met alle sporten en volgen de maatregelen van de regering t.a.v. sluiting van sportclubs, dus ook tennisparken blijven gesloten en tennis en padelactiviteiten mogen er niet plaatsvinden om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.

Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Competitie:
Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop.

We zijn alle mogelijke scenario's en bijbehorende consequenties aan het bekijken. We denken dan na over vragen als ‘Hoeveel speeldagen zijn er nog tot ...? Welke toernooien en evenementen zijn er? Welke capaciteit is er op clubs?’

3 opties:
Er zijn nu in grote lijnen 3 opties: de VJC starten in weekend van 9/10 mei, de VJC opknippen en een deel voor de zomer en een deel na de zomer spelen, de VJC in zijn geheel na de zomer spelen in plaats van de Najaarscompetitie.

Welke keuze we ook maken, het zal ingrijpende gevolgen hebben voor verenigingen, spelers en onze organisatie. Daarom nemen we ook even de tijd om hier een beslissing over te nemen. In deze tijd moeten we geen overhaaste beslissingen nemen. 


Zodra er duidelijkheid is vanuit de knltb wanneer de competitie van start kan gaan zullen de deelnemende competitie teams worden uitgenodigd voor het ophalen van de competitie bestanden. Eventuele gevolgen voor toernooien zal ook de knltb een uitspraak over doen.

Het bridgetoernooi 28/3, Het Openingstoernooi 29/3 en de rood/oranje- competitie van de junioren 29/3 zijn vervallen. 

Leden die een bardienst gepland hebben in deze periode (t/m 28 april) behouden hun punten. Je wordt hierover nog persoonlijk op de hoogte gesteld middels een Email.   

De gezamelijke klusjesdag 21/3 gaat ook niet door maar er worden in overleg wel klussen uitgevoerd. Dit uitsluitend in overleg met Ben van Uum, 06-53360433. 

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur LTC de Zoom


Baan 11

Er is eind maart 2020 een start gemaakt voor de aanleg van een extra tennisbaan. De struiken en een paar boompjes zijn gekapt achter baan 6 en 7. De fundering en drainage gaan vervolgens aangelegd worden.

Naast onze 10 tennisbanen en 2 padelbanen komt er dus een 11e baan bij. Dit om de drukte van het vrijspelen en aantal trainingsbanen met onze 1.000 leden vooral in de avonden op te vangen. Ook voor de competities en toernooien komt deze baan heel goed van pas aangezien toernooien wel eens noodgedwongen deelnemers uit moeten loten en we competitieteams op de wachtlijst hebben staan en we willen iedereen graag laten tennissen. 


Groot onderhoud

Het groot onderhoud van de banen 6 t/m 10  is ver afgerond en ze liggen er al schitterend bij. 

Op 9 maart gestart door de hele toplaag eraf te halen en eind maart gereed om weer op te kunnen tennissen. Zodra de sportverenigingen weer open mogen kunnen we het verschil uitproberen met baan 1 t/m 5.

Baan 1 t/m 5 staan later in het jaar op de planning voor groot onderhoud.  


Speeddate tennis

Elke eerste donderdag van de maand: Speed date tennis!!!!

Hoe dan? ;-) Dubbel en Mix partijen van een half uur, tennis en padel

Voor wie: alle niveau 8-9 spelers van LTC de Zoom

Introducé meenemen is toegestaan (beginner of niveau 8-9)

Tijd: vanaf 19.30 uur in ons gezellige clubhuis. Voor iets lekkers bij de borrel wordt gezorgd

De eerst volgende is donderdag 7 mei 2020. Mits het door de Coronamaatregelen nog niet mogelijk is, dan schuiven we uiteraard door naar de eerste donderdag van juni. 

Groet,

Marieke, Joyce, Daan en Inge
Wedstrijd technische commissie.
 


Bridge-avond geannuleerd

Bridge-avond tegen Smash op vrijdag 27 maart gaat helaas niet door ivm het Coronavirus. We gaan het later opnieuw inplannen, maar ieders gezondheid is nu even belangrijker.

Voor vragen: Pierre Voeten pmvoeten@home.nl.
Ook kunt u hem bellen op: 06-22221525.

Met vriendelijke groet, ook namens Pierre,
Jan Goossens
 

Nieuws Clubhuis, tennis- en padelbanen gesloten Baan 11 Groot onderhoud Speeddate tennis Bridge-avond geannuleerd De Zoom dementievriendelijk Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Max Vitaal Vrije inloop heren en dames KNLTB ClubApp Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk
Sponsors