Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met deze nieuwe site!
Deze site is als sponsoring ontworpen door ons medelid Yuri Goossens van Just in Case Communicatie BV uit Etten-Leur! Ook zijn we veel dank verschuldigd aan Michelle van den Akker van Just in Case die hier ook veel werk aan gehad heeft. 

Vrije inloop heren en dames

Inlooptennis:
- Herenochtend: maandag 09.00-12.00 uur
- Damesmiddag: maandag 14.00 uur
- Damesochtend: woensdag 09.30-12.00 (bij zomertijd op de woensdagen vanaf 09.00 uur)
- Damesochtend: donderdag 09.30-12.00 uur
Herenochtend: vrijdag 09.00-12.00 uur
- **NIEUW**Heren- & Damesochtend (ontstaan uit de nieuwe ledenavonden) op: zondag 10.00-12.00 uur. Hiervoor is ook een speciale App-groep aangemaakt, meld jezelf gelijk aan door je naam en telefoonnummer door te geven aan info@ltcdezoom.nl. Handig om af te spreken met elkaar. (Ook is via onze knltb-ClubApp een mogelijkheid om maatjes op ranking te vinden en af te spreken. Deze kun je downloaden in de App-stores.)  

Inlooppadel:
- Herenmiddag 60+, maandag 13.30 tot 15.30 uur

Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Kom gezellig langs en doe mee!

Er worden pasjes gehusseld en je speelt een partijtje van een uur. Daarna koffie drinken op terras of in het clubhuis en daarna voor de liefhebbers worden er opnieuw pasjes gehusseld en speel je nog een partij. Plezier en gezellig staat voorop!


Speelsterktebepaling 15-11-2018

De procedure betreffende de speelsterktebepaling voor 2019

Hieronder volgt een uitleg over de te volgen procedure betreffende de speelsterktebepaling voor 2019. Er wordt aangegeven wat de uitgangspunten zijn die zullen leiden tot de speelsterktes van 2019. Verder wordt aangeven dat er slechts in een beperkt aantal uitzonderingsgevallen een andere speelsterkte aangevraagd kan worden dan de speelsterkte die door het systeem zal worden bepaald.

Bepaling nieuwe speelsterktes
De speelsterktes voor 2019 worden bepaald aan de hand van de eindejaarsrating op basis van het DSS (Dynamische Speelsterkte Systeem). Deze eindejaarsrating zal worden bepaald in de week van 12 t/m 16 november 2018.

Daarnaast zal voor een beperkte groep leden de positie op een nationale of internationale ranglijst meewegen bij de bepaling van hun speelsterkte voor 2019.

Voordat de eindejaarsrating wordt bepaald, wordt bekeken of spelers met een lage speelsterkte een enorme sprong hebben gemaakt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat met name categorie 9 spelers eigenlijk categorie 3, 4, 5 of 6 spelers zijn. In het enkelspel heeft dit zeer negatieve resultaten voor tegenstanders tot gevolg. Deze tegenstanders hebben een reëler partijresultaat voor de enkelspelpartijen tegen deze spelers toegekend gekregen.

Bij de herberekening wordt gekeken naar spelers die op 13 november een actuele rating hebben die meer dan 1 beter is dan de eindejaarsrating.

Bij spelers die later lid zijn geworden en dus geen eindejaarsrating hebben, wordt naar de speelsterkte gekeken. In de herberekening wordt aangenomen dat de actuele rating die de speler 13 november heeft ook de rating is op het moment dat de partij voor het DSS wordt verwerkt. Dit betekent dat het partijresultaat voor de tegenstander wordt verbeterd tot een waarde die niet meer dan 1 punt slechter is dan de actuele rating van de sterk verbeterde speler op 13 november of dat het partijresultaat komt te vervallen.

Daarna wordt de eindejaarsrating bepaald aan de hand van de actuele rating plus of min een inactiviteit- of acceleratiewaarde.
- De inactiviteitwaarde wordt gehanteerd bij diegenen die een jaar lang geen partijen hebben gespeeld. Deze waarde wordt nog vastgesteld.
- De acceleratiewaarde wordt toegepast bij spelers die op 31 december 2018 minimaal 10 jaar en maximaal 16 jaar zijn en die zes of meer ratingpartijen hebben gespeeld. Deze waarde wordt nog vastgesteld.
- Net als afgelopen jaar kan de dempingwaarde alleen toegepast worden als een speler zelf met behulp van het speelsterktewijzigingsmutatieformulier een verzoek heeft ingediend om de dempingwaarde toe te passen.

Uitgangspunten
De invoering van het DSS in 2002 heeft inmiddels geresulteerd in een betere verdeling van alle leden over de diverse speelsterktecategorieën. Deze verdeling is stapsgewijs bereikt.

Door toepassing van de dempingwaarde stijgen oudere spelers niet te snel naar een te hoge speelsterkte. De acceleratiewaarde zorgt ervoor dat jeugdspelers sneller dan gemiddeld stijgen.

De inactiviteitwaarde zorgt ervoor dat spelers, na enkele jaren niet actief te zijn geweest, met de juiste speelsterkte kunnen instromen als ze weer gaan spelen.

Sinds de invoering van het DSS krijgen spelers, die minimaal twee jaar lid zijn van de KNLTB, een minimale speelsterkte van 8. Dit is onafhankelijk van het feit of ze wel of niet actief deelnemen aan competities en/of toernooien. Deze spelers zijn te herkennen aan een eindejaarsrating van 8,9999.

Uitzondering hierop zijn jeugdspelers, die op 31 december 2018 de 10-jarige leeftijd nog niet bereikt hebben. Zij kunnen slechts een hogere speelsterkte dan 9 krijgen als ze al wel hebben deelgenomen aan competitie en/of toernooien.

Degradatie naar speelsterkte 9 is niet mogelijk.

Promotie-degradatie grenzen
De grenzen die voor de speelsterktebepaling 2019 worden gebruikt, worden later vastgesteld.

Procedure aanvragen speelsterktemutaties
Hoewel het systeem objectief de nieuwe speelsterkte vaststelt, is het tussen vrijdag 16 november en maandag 3 december 2018 mogelijk om een verzoek in te dienen voor een speelsterktewijziging.

De nieuwe speelsterkte zal raad te plegen zijn via het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl en ClubApp van De Zoom. Het DSS zorgt ervoor dat alle actieve leden van de KNLTB op basis van werkelijke resultaten een juiste speelsterkte krijgen. Dit betekent dan ook dat speelsterktewijzigingsverzoeken op basis van andere redenen dan resultaten in de meeste gevallen niet in behandeling worden genomen. Alleen de verzoeken waarbij sprake is van een aantoonbare vooruitgang dan wel achteruitgang in speelsterkte zullen in behandeling genomen worden.

Een aanvraag wordt alleen in behandeling genomen als deze is ingediend door middel van een volledig ingevuld aanvraagformulier speelsterktewijziging.

Onderstaande redenen kunnen een aanleiding vormen om een verzoek in te dienen:
• een lid (35+ of ouder) wil dat de dempingwaarde wordt toegepast
• een nieuw lid is verkeerd ingeschaald
• een lid heeft te maken met niet of verkeerd verwerkte toernooi- of competitieresultaten
• een lid heeft een ziekte of blessure die de tennisvaardigheid permanent zal beïnvloeden (alleen verlaging)
• een lid heeft (een) partij(en) verloren tegen (een) speler(s) met speelsterktecategorie 9
• een lid heeft een dubbelpartij gespeeld maar geen resultaat behaald omdat bijvoorbeeld het verschil in rating tussen de partners te groot was
• Een (nieuw) lid heeft twee bondsnummers en op beide bondsnummers resultaten behaald.


Fox Sports op tv

We hebben een abonnement op Fox Sports afgesloten op de tv in ons clubhuis. Dus niet alleen meer van het tennis buiten genieten maar van allerlei sporten op tv. 


Uitnodiging voor onze Padelspelers Open toernooi te Ulvenhout

Vanuit Ulvenhout hebben we de uitnogiging gekregen voor het Dunlop UTV Open Padel toernooi 2018, in de week van 12 t/m 18 november 2018 te Ulvenhout.

*Inschrijven: 1e, 2e, 3e en 4e klasse:*

Inschrijven is mogelijk voor HD/DD/GD categorieën in 1e, 2e, 3e en 4e
klasse, op basis van zelf ingeschatte sterkte, waarbij de KNLTB competitie klasse-sterkte als leidraad genomen kan worden (zie toernooireglement voor meer details).

*Inschrijven Topklasse / Kwalificatie Topklasse:*

Daarnaast introduceert de Ulvenhoutse TV voor de beste koppels op invitatie de Topklasse Herendubbel categorie. Deze spelers hebben inmiddels hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Andere fanatieke padel spelers, die in de 1e klasse inschrijven, kunnen
kiezen de inschrijving uit te breiden met kwalificatie Topklasse
(wedstrijden op wo/do 14-15 november).

- De gekwalificeerden worden aan de Topklasse toegevoegd (max. 1 koppel per Topklasse poule).
- De verliezers in de kwalificatie gaan alsnog verder in de 1e klasse.

*Sluiting inschrijving:*
De inschrijving is nog tot vrijdag 9 november 18.00 uur geopend.
En .... reken op minimaal 2 poulewedstrijden waarna de nrs 1 en 2 zich voor de eindronde plaatsen.

Heb je vragen over het toernooi, de inschrijving en de categorieën/sterktes, stuur dan een email aan: utvopenpadel@gmail.com


Wij hopen velen van jullie te mogen verwelkomen op de Ulvenhoutse TV tussen 12 en 18 november 2018!

Toernooicommissie Ulvenhoutse TV

Huub Kokshoorn, 0654272273


AH-Sportactie

Wij doen mee want we willen je gaag de kans bieden om eens kennis te maken met onze gezellige vereniging en de sporten tennis én padel. Doe jij ook mee? 

Met een AH-kaartje kun je namelijk bij De Zoom de volgende sporten uitproberen middels een clinic (gegeven door een van onze 6 trainers van tennisschool BijDaan):

- Tennis

en

- Padel (mix tussen tennis en squash met glazenwanden er omheen)

Je hebt alleen sportschoenen nodig en makkelijk zittende (sport)kleding. Achteraf gezellig nog een drankje op ons terras of in het clubhuis. 

Lees er alles over bij ahsportactie.nl om een activiteit te reserveren.

Lukt het niet met aanmelden? Stuur dan een mailtje naar info@ltcdezoom.nl en geef duidelijk aan voor welke actie je kiest en welke datum en doe gezellig mee. Partner, vriend, vriendin, vader of moeder zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Data AH clinics:
vrijdag 26 oktober      19.00 - 20.00 uur Tennis
vrijdag 26 oktober      20.00 - 21.00 uur  Padel 
dinsdag 30 oktober    19.00 - 20.00 uur Tennis
dinsdag 30 oktober    20.00 - 21.00 uur  Padel 
woensdag 31 oktober 19.00 - 20.00 uur Tennis
woensdag 31 oktober 20.00 - 21.00 uur  Padel
vrijdag 9 november    19.30 - 20.30 uur  Tennis
vrijdag 9 november    20.30 - 21.30 uur  Padel
 
Per uur kunnen er maximaal 8 mensen deelnemen.Graag tot ziens bij De Zoom!

Nieuws Vrije inloop heren en dames Speelsterktebepaling 15-11-2018 Fox Sports op tv Uitnodiging voor onze Padelspelers Open toernooi te Ulvenhout AH-Sportactie Max Vitaal Het zoomertoernooi was weer een groot succes! Schoonmaker m/v Damesdag 2018 Zoomerchallenge in de 3 zomermaanden Daviscupspeelster in team van De Zoom KNLTB ClubApp Kortingscode Rosmalen 2018 Bestuur 2018 Competitieafsluiting 2 juni 2018 Tennispas 2018 afhalen Moller sportklassen Bridge-avond Smash-De Zoom Daan Maasdam gaat voor de wildcard ABN-AMRO WTT De beste wensen! Cios geeft scholing aan N1 Padelspeler van Nederland! Sportploeg vh jaar? Banen onbespeelbaar? Vrije inloop activiteit: Eerste KNLTB Padelexamens Ciosleerlingen * Nieuw * Clubkampioenschappen 60+ Het Cios geeft training bij De Zoom Sportklassen 't Rijks Verloting weekend Brugge Volg een tennisclinic van Jacco Eltingh
Sponsors