Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met onze site!

Maatregelen Corona

Update 20 oktober; Dubbelen verboden 

Beste Leden, 

Waar inderstaand bericht vanuit de KNLTB werd gesproken dat het dubbelspel bij tennis en padel was toegestaan hebben we vandaag een update vanuit de gemeente gekregen dat dat in onze regio helaas niet het geval is.

Ondanks het landelijk advies van de KNLTB om wel te mogen dubbelen moeten we de richtlijnen van de veiligheidsregio Midden-West Brabant volgen.

De veiligheidsregio Midden-west Brabant heeft een document online geplaatst waarin expliciet vernoemd wordt dat dubbelspel niet is toegestaan. De veiligheidsregio beheert de aansturing van de BOA en politie. De KNLTB heeft hierin helaas geen bevoegdheid. 

Dit betekent dat wij als vereniging in overtreding zijn als we het dubbelspel toestaan. Bij controle betekent dit een mogelijke boete en/of sluiting.

We zullen de dubbel reserveringen er per morgen 21 oktober uit halen. 

Uitzondering:
- 4 personen uit één huishouden die onder 1 dak wonen mogen wel dubbelen
- Jeugd tot 18 jaar mag wel dubbelen
- Trainingen

Trainingen mogen nog wel met 4 personen op 1 baan gegeven worden, dit is exclusief trainer. Voor vragen hier over kunnen jullie terecht bij de trainers.

We verwachten jullie medewerking hierin en hopen jullie snel een positief bericht te kunnen meedelen.

Bestuur LTC De Zoom

Update KNLTB 14 oktober:
Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte vanavond bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis en padel?

- We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.
- Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.
- We hebben besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
- Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
- Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal.
- De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
- Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen
Dubbelen bij tennis kan mits gecontroleerd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van de KNLTB gering.

‚Äč

Voor wat betreft de  bardiensten die reeds gepland zijn:
Heb je gedurende de sluiting een bardienst gepland staan? Deze hoeft uiteraard niet gedraaid te worden, de punten voor deze dienst blijven wel geldig. Om dit systeemtechnisch goed te laten verlopen, blijven de diensten in het systeem staan. Gevolg hiervan is dat voor deze diensten automatisch herinneringsmails worden verstuurd, deze kunnen als niet verzonden worden beschouwd
  
Als we samen de regels van het RIVM en de gemeentelijke protocollen volgen hopen we dat dit maar van tijdelijke aard zal zijn.

Rabo Clubsupport, jouw stem is geld waard!

Ook dit jaar heeft Rabobank Zuidwest-Brabant weer een bedrag beschikbaar gesteld voor de verenigingen in de regio.

Wij als L.T.C. de Zoom hebben ons hier weer voor ingeschreven. Vorig jaar is voor de vereniging bijna € 500 opgehaald via deze actie.

Alle leden van de Rabobank kunnen stemmen op de deelnemende verenigingen. Hoe meer stemmen, hoe meer geld er wordt opgehaald. Het doel van de vereniging voor dit jaar is het vervangen van de oude terrastegels, zodat het gehele terras één geheel wordt.

Kunnen wij op jouw stem rekenen zodat we ook dit jaar weer een mooi bedrag in ontvangst mogen nemen! De stemperiode sluit op 25 oktober, breng dus snel je stem uit! Stemmen kan via de Rabo App of via https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/.


Zomers Oliebollen-Mix Toernooi


      Schrijf je in via DEZE DIRECTE LINK
REGLEMENT
Open Zomers Oliebollenmix Toernooi 2020
Doelstelling: De organiserende commissie van het Open Zomers Oliebollen mix Toernooi heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk deelnemers, zo vaak mogelijk te laten spelen waarbij plezier hoog in het vaandel staat. Er wordt met vaste mixteams gespeeld en waar mogelijk in poulevorm met finale.
Inschrijfgeld: De kosten bedragen €10 per deelnemer, te voldoen bij inschrijving via iDeal via www.toernooi.nl. De organisatie verzorgt o.a. tennisballen, welkomstdrankje (koffie/thee), een Italiaanse lunch en gedurende het toernooi de hapjes 
Uiterste inschrijfdatum: Inschrijven kan tot woensdag 12 augustus, 23:59 uur
Toernooidatum: Het toernooi is in het weekend van 22 en 23 augustus. Bij grote aantallen inschrijvingen en/of verwacht slecht weer behoudt de organisatie de mogelijkheid al te beginnen op vrijdagavond 21 augustus.
Categorieën: Er kan worden ingeschreven in de volgende categorieën: GD9, GD8, GD7, GD6 en GD5. De indeling wordt gebaseerd op ‘actual rating’. Rating wordt bepaald op basis van de gemiddelde speelsterkte van de samenspelende spelers. Echter, het is géén rating toernooi. Iedere deelnemer kan zich maar in één categorie inschrijven.        
Speelvorm: Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets, een eventuele derde set is in de vorm van een super tiebreak. De finale is op basis van 2 gewonnen sets, een eventuele derde set zal conform de reguliere telling zijn (dus géén super tiebreak)
Verhinderingen zijn in principe niet mogelijk. Het koppel dat de verhindering aanvraagt zal de wedstrijd verliezen indien er geen passende oplossing is.
Planning: De planning van het toernooi wordt vooraf bekend gemaakt en zo strak mogelijk uitgevoerd worden. Bij tussentijds verlaten van het park is mogelijk. Verzoek is je dan afmelden te melden. De organisatie verwacht dat iedereen 15 minuten voor de partij aanwezig is (5 minuten is de maximale wachttijd van begin wedstrijd, anders is partij verloren voor het te laat komende koppel?
Locatie: Er wordt gespeeld op de 11 nieuwe all-wheather banen van LTC de Zoom, Bastionweg te Bergen op Zoom. Wij verwachten van alle deelnemers en toegestroomde publiek dat ze zich houden aan de regels m.b.t. Corona. Deze zijn te vinden op de website van de KNLTB of van www.ltcdezoom.nl
• In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie van het Open Zomers Oliebollenmix Toernooi.
 


Speeddate tennis

Elke eerste donderdag van de maand: Speed date tennis!!!!

Hoe dan? ;-) Dubbel en Mix partijen van een half uur, tennis en padel

Voor wie: alle niveau 8-9 spelers van LTC de Zoom

Introducé meenemen is toegestaan (beginner of niveau 8-9)

Tijd: vanaf 19.30 uur in ons gezellige clubhuis. Voor iets lekkers bij de borrel wordt gezorgd

De eerstvolgende is op donderdag 10 september, ovb van de conona-ontwikkelingen.

Groet,

Marieke, Joyce, Daan en Inge
Wedstrijd technische commissie.
 


Zomerchallenge

Aanbod voor niet-leden:

In de maanden juni t/m september lekker blijven buitensporten en ben je de afgelopen 8 maanden geen lid geweest van De Zoom?

Kom dan heerlijk onbeperkt tennissen & padellen voor slechts € 30,00.
Voor € 30,00 extra krijg je er ook nog 6 extra lessen bij.
Wil je daarna lid worden in 2021? Dan schenken we je de laatste 3 maanden van 2020 ook nog. 
 
Zie het inschrijfformulier Zoomerchallenge op onze tap LID WORDEN

Nieuws Maatregelen Corona Rabo Clubsupport, jouw stem is geld waard! Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd De Zoom dementievriendelijk Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk
Sponsors