Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met onze site!

Maatregelen Corona

Update KNLTB 24 maart: maatregelen verlengd naar 20 april en avondklok naar 22.00 uur  

Het kabinet heeft gisteravond aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven t/m 20 april. Tennis en padel met 4 personen op een baan buiten blijft toegestaan, maar clubhuizen, kleedkamers blijven gesloten en wedstrijden spelen is verboden. De avondklok gaat vanaf 31 maart een uur later in, vanaf 22 uur. Dit betekent dat tennis en padel in de avond langer mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 22.00 uur thuis bent.

Op dinsdag 13 april maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 20 april.

Wat betekent dit voor tennis en padel?

- Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen en padellen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
- Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
- Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
- Tennis en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
- Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
- Voor topsporters gelden uitzonderingen.
- Publiek is niet toegestaan.
- Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
De avondklok geldt van 22.00 tot 4.30 uur. Zorg dat je om 22 uur thuis bent.

Update vanuit het Bestuur De Zoom 23 januari:

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur.

Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis en padel mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.
De avondklok geldt voor alle leeftijden;
- De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel) en jeugd (onbeperkt) blijven ongewijzigd;
- De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari;
- De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht.
Check hier het volledige bericht van de Rijksoverheid over de avondklok.

Voor onze vereniging hebben we de banen tot 20.30 beschikbaar om te tennissen/padellen en de verlichting gaat uit om 20.45 zodat iedereen de tijd krijgt tijdig thuis te kunnen zijn.

We hopen dat na deze periode er weer versoepelingen van de maatregelen kunnen komen.

Bestuur LTC De Zoom

Update 22 januari KNLTB: Avondklok vanaf zaterdag 23 januari en verlenging steunmaatregelen  

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur.

Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis en padel mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

- De avondklok geldt voor alle leeftijden.
- De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel) en jeugd (onbeperkt) blijven ongewijzigd.
- De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari.
- De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht. 

Vrij spelen en trainen
Om aan deze nieuwe maatregel invulling te geven, adviseert de KNLTB verenigingen in het afhangsysteem de banen vanaf 20:45 uur te blokkeren. Spelers kunnen dan voor 21.00 uur thuis zijn. Leraren kunnen mogelijk trainingen die na 21.00 uur gepland staan, verschuiven naar een moment eerder op de dag of verplaatsen naar het weekend.

Deze maatregelen raken iedereen en vragen veel flexibiliteit en organisatiekracht van bestuurders, leraren en spelers. Maar het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, we moeten solidair zijn. We roepen dan ook iedereen op om samen tot een oplossing te komen.

Update 13 januari KNLTB: Alleen enkelen toe gestaan tot minimaal 9 februari 2021
 
Het kabinet heeft 12 januari aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. Het aantal besmettingen daalt niet snel genoeg, de zorgen over de Britse coronavariant zijn groot en de druk op de zorg is nog steeds erg hoog. De maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen.

De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 9 februari.

Daarnaast vraagt het kabinet het OMT de komende week ook om de nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken. Op dinsdag 2 februari maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 9 februari.

De verlenging van de lockdown betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis en padel met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd t/m 17 jaar houdt ruimte om in grotere groepen te spelen en te trainen.

Wat betekent de lockdown voor tennis en padel?

- Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
- Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
- Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
- Tennis- en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
- Er worden geen wedstrijden gespeeld.
- Voor topsporters gelden uitzonderingen.
- Publiek is niet toegestaan.
- Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

 


De Zoom dementievriendelijk

Vanwege Corona beperkingen zijn onze verenigingen in Lockdown gegaan, met tijdelijk geen mogelijkheden om te dubbelen, even lekker aan de bar een bakkie te doen en elkaar fysiek in wat grotere getale te ontmoeten. Het is jammer maar we moeten het er voorlopig meedoen. We kijken uit naar betere tijden.

Dat geldt ook voor de werkgroep Dementievriendelijke verenigingen van LTC de Zoom, Smash en het koor Bittere Tranen; ook wij hebben in de pauze stand gestaan, maar maandagavond hebben we elkaar weer in de ogen kunnen kijken via Google Meet en dat voelde weer goed. We hebben ervaringen gedeeld en hebben ook de uitdrukkelijke wens uitgesproken om weer in de benen te gaan komen voor onze verenigingen, met het oog op het aandacht blijven vragen voor onze leden, die belast zijn met een vorm van dementie en hun naasten en om onze boodschap en informatie over dementie – binnenkort volksziekte no.1. – weer over het voetlicht te brengen.

Daarom dit berichtje van ons:
Als er behoefte is aan contact met iemand van onze werkgroep m.b.t. zorgen rond “er is iets niet pluis met ……….”en wat moet ik nu? Dan kan er altijd gebeld worden naar de leden van de werkgroep (onderstaand de gegevens).

Als er behoefte is om een balletje te slaan (wel op het enkel speelveld) en lukt het zoeken van een partner niet, bel dan ook gerust.

In de Wereld Alzheimerweek van 20 tot en met 26 september willen we ook voor onze leden activiteiten organiseren, met informatie, een film zoals vorig jaar in de bioscoop Kapsalon Romy, die perfect in beeld brengt hoe het proces van dementie verloopt van “er is iets niet pluis tot aan opname in het verpleeghuis”. Dat willen we ook doen, omdat daar nadrukkelijk om was gevraagd toen wij begin van het jaar bij de competitiewedstrijden onze boodschap hebben gedeeld met de lekkere traktaties die door Wil Doomen waren gemaakt.

Als je tijdens rustige momenten jezelf verder wilt informeren over dementie, gebruik dan de volgende linken maar eens; die staan bol van informatie, informatieve filmpjes e.a.: www.dementiezorg.nl en https://www.alzheimer-nederland.nl/training-houd-uw-brein-gezond.

De werkgroep leden van Ltc de Zoom zijn: Paul Korzilius (tel. 0620547333), Albert Martens (tel. 0630730457), Addy Verhagen (tel. 0644898144) en Martien van Leeuwen (tel. 0634540835)


Eerste dementievriendelijke tennisverenigingen en smartlappenkoor in Bergen op Zoom een feit!

Tennisverenigingen Smash en LTC De Zoom en smartlappenkoor Bittere Tranen hebben een tweetal jaar geleden uitgesproken extra aandacht te willen hebben voor leden die te maken krijgen met een vorm van dementie. " Wij willen zolang als mogelijk onze leden binnenboord houden en actief op de baan en op de bühne".

Dat uitgesproken hebbende, werd een werkgroep gevormd, bestaande uit leden van zowel Smash, De Zoom als Bittere Tranen. Zij hebben zich inmiddels extra verdiept in de problematiek en met hen kun je bespreken welke steun er geboden zou kunnen worden om het betreffende lid zolang mogelijk deel te laten uitmaken van het sociale verband dat de verenigingen willen zijn voor hun leden. Een aantal gezamenlijke activiteiten volgden voor de clubleden.

Ter afronding van het proces vonden er op dinsdag 10 december een tweetal trainingen plaats voor een vijftigtal leden ('s middags bij Smash en 's avonds bij Ltc De Zoom), verzorgd door twee professionele trainers vanuit het project Samendementievriendelijk van Alzheimer Nederland.

Een predicaat, sticker en voor elke deelnemer een certificaat, werden na afloop in ontvangst genomen.


Zomers Oliebollen-Mix Toernooi


      Schrijf je in via DEZE DIRECTE LINK
REGLEMENT
Open Zomers Oliebollenmix Toernooi 2020
Doelstelling: De organiserende commissie van het Open Zomers Oliebollen mix Toernooi heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk deelnemers, zo vaak mogelijk te laten spelen waarbij plezier hoog in het vaandel staat. Er wordt met vaste mixteams gespeeld en waar mogelijk in poulevorm met finale.
Inschrijfgeld: De kosten bedragen €10 per deelnemer, te voldoen bij inschrijving via iDeal via www.toernooi.nl. De organisatie verzorgt o.a. tennisballen, welkomstdrankje (koffie/thee), een Italiaanse lunch en gedurende het toernooi de hapjes 
Uiterste inschrijfdatum: Inschrijven kan tot woensdag 12 augustus, 23:59 uur
Toernooidatum: Het toernooi is in het weekend van 22 en 23 augustus. Bij grote aantallen inschrijvingen en/of verwacht slecht weer behoudt de organisatie de mogelijkheid al te beginnen op vrijdagavond 21 augustus.
Categorieën: Er kan worden ingeschreven in de volgende categorieën: GD9, GD8, GD7, GD6 en GD5. De indeling wordt gebaseerd op ‘actual rating’. Rating wordt bepaald op basis van de gemiddelde speelsterkte van de samenspelende spelers. Echter, het is géén rating toernooi. Iedere deelnemer kan zich maar in één categorie inschrijven.        
Speelvorm: Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets, een eventuele derde set is in de vorm van een super tiebreak. De finale is op basis van 2 gewonnen sets, een eventuele derde set zal conform de reguliere telling zijn (dus géén super tiebreak)
Verhinderingen zijn in principe niet mogelijk. Het koppel dat de verhindering aanvraagt zal de wedstrijd verliezen indien er geen passende oplossing is.
Planning: De planning van het toernooi wordt vooraf bekend gemaakt en zo strak mogelijk uitgevoerd worden. Bij tussentijds verlaten van het park is mogelijk. Verzoek is je dan afmelden te melden. De organisatie verwacht dat iedereen 15 minuten voor de partij aanwezig is (5 minuten is de maximale wachttijd van begin wedstrijd, anders is partij verloren voor het te laat komende koppel?
Locatie: Er wordt gespeeld op de 11 nieuwe all-wheather banen van LTC de Zoom, Bastionweg te Bergen op Zoom. Wij verwachten van alle deelnemers en toegestroomde publiek dat ze zich houden aan de regels m.b.t. Corona. Deze zijn te vinden op de website van de KNLTB of van www.ltcdezoom.nl
• In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie van het Open Zomers Oliebollenmix Toernooi.
 


Speeddate tennis

Elke eerste donderdag van de maand: Speed date tennis!!!!

Hoe dan? ;-) Dubbel en Mix partijen van een half uur, tennis en padel

Voor wie: alle niveau 8-9 spelers van LTC de Zoom

Introducé meenemen is toegestaan (beginner of niveau 8-9)

Tijd: vanaf 19.30 uur in ons gezellige clubhuis. Voor iets lekkers bij de borrel wordt gezorgd

Ivm de Coronamaatregelen zijn deze avonden helaas voorlopig uitgesteld. We hopen deze spoedig weer op te kunnen pakken en laten dat via deze site en in de nieuwsbrief weten. 

Groet,

Marieke, Joyce, Daan en Inge
Wedstrijd technische commissie.
 


Zomerchallenge

Aanbod voor niet-leden:

In de maanden juni t/m september lekker blijven buitensporten en ben je de afgelopen 8 maanden geen lid geweest van De Zoom?

Kom dan heerlijk onbeperkt tennissen & padellen voor slechts € 30,00.
Voor € 30,00 extra krijg je er ook nog 6 extra lessen bij.
Wil je daarna lid worden in 2021? Dan schenken we je de laatste 3 maanden van 2020 ook nog. 
 
Zie het inschrijfformulier Zoomerchallenge op onze tap LID WORDEN

Nieuws Maatregelen Corona De Zoom dementievriendelijk Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk
Sponsors