Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met onze site!

Prinsjesdagtoernooi

De 3e dinsdag van september is het weer zover, het Prinsjesdagtoernooi!

Een toernooi ontstaan uit onze herenochtenden 55+ samen met collegavereniging Smash. Om en om wordt het op elkaars locatie gespeeld. Dit jaar is De Zoom weer gastheer 17 september!

Van 09.00 tot 16.00 uur zijn baan 1 t/m 8 gereserveerd hiervoor. 

Voor de vrijspelers: er zijn 2 tennisbanen en 2 padelbanen beschikbaar om af te hangen. 
 


Beweegbeurs voor ouderen op wereld Alzheimerdag 21 september

Op zaterdagmiddag 21 september a.s. wordt in de Raayberg in Bergen op Zoom een Beweegbeurs voor ouderen georganiseerd in het kader van Wereld Alzheimerdag.
  
Het programma duurt van 13.30 -16.30 uur.
 
Het thema voor de Wereld Alzheimerdag is “Bewegen en dementie”, omdat bewegen voor iedereen, maar in bijzonder ook voor ouderen en voor de mensen met dementie eigenlijk een “must” is. Bewegen is goed voor lijf en leden en wat goed is voor ons hart, is ook goed voor ons brein. Bewegen is goed voor onze gezondheid, dat is algemeen bekend en we moeten dat zolang mogelijk vol zien te houden, maar wat zien we gebeuren bij het ouder worden: we gaan juist minderen of zelfs helemaal stoppen, terwijl daar niet altijd een reden voor is. Daarnaast is sociaal verkeren, samen met anderen spelen en wandelen ook goed voor de deelnemers, je hoort erbij en doet mee.
 
Alle (sport) verenigingen staan open voor oudere leden, of het nu om tennis, jeu de boules, biljarten, wandelen, fietsen is en zelfs voetballers blijven het “wandelend” doen, zo geven zij aan. Daarom bieden de organisatoren en dat zijn de vrijwilligers van Alzheimercafe Bergen op Zoom, leden van de werkgroep DVG en van de tennisverenigingen Ltc De Zoom en Smash op zaterdag 21 september alle verenigingen, organisaties en gezondheidszorginstellingen de ruimte om zich te presenteren als zij in deze zin iets kunnen en willen betekenen. Dat gaat gebeuren via informatieve interviews, folders, gesprekken met bezoekers, demonstraties, workshops e.a. 
 
Tijdens de middag zal ook de amusementsband Expreszo een tweetal momenten van zich laten horen en de bezoekers enthousiasmeren om letterlijk in beweging te komen en mogelijk laat ook het smartlappenkoor Bittere Tranen zich horen. Dokter Robèr van Wegen, arts ouderengeneeskunde van tanteLouise zal de bezoekers uitleggen waarom blijven bewegen voor ons allen, maar ook voor de mensen die de pech hebben dat zij een vorm van dementie hebben gekregen, een belangrijke boodschap is. Verder zijn er interviews met bekende en oudere sporters uit de regio om de bezoekers uit te leggen en te laten zien waarom zij op hoge leeftijd nog in beweging willen blijven.
 
Aanwezig met informatie zullen zijn: BAS Bergen op Zoom, Activiteiten en Beweegwijzer van WijZijn Bergen op Zoom, de tennisclubs Ltc De Zoom en Smash, Jeroen Dockx van Fysioboz met een verkorte variant op zijn fitheidstest, Fit20 met specifieke trainingen voor krachtbehoud bij ouderen, Budoschool KIAI met cursussen valpreventie, Fitplusboz met specifiek trainingsprogramma, Irma Vorstenbosch van Yoga Studio Bhavana met stoelyoga voor ouderen, tanteLouise met de bewegingsagogen, Jac Danst, Het huis van Morgen met o.a. GPS tracking en Alzheimer Nederland.
‚Äč
Het wordt een boeiend en actief programma en de organisatoren hopen dat iedereen door het specifieke thema van de Wereld Alzheimerdag wordt geprikkeld om “in de benen te komen”, want wat goed is voor ons hart en ons lijf, is ook goed voor ons brein. De beweegbeurs wordt georganiseerd door vrijwilligers van het Alzheimercafé, samen met de werkgroep DVG en vrijwilligers van de genoemde tennisverenigingen.
 
Vriendelijke groet namens de organiserende werkgroep,

Martien van Leeuwen,
belangenbehartiger voor Alzheimer Nederland voor de gemeente Bergen op Zoom (0634540835)


Vrijwilligersdag 2019

Save the date!

De vrijwilligersdag wordt gehouden op zondag 24 november.

Ben je één van de vrijwilligers van De zoom? Noteer dan deze datum in je agenda. Er wordt weer gewerkt aan een leuke invulling en spoedig zal er meer informatie volgen over de invulling. 


Speeddate tennis

Elke eerste donderdag van de maand: Speed date tennis!!!!

Hoe dan? ;-) Dubbel en Mix partijen van een half uur

Voor wie: alle niveau 8-9 spelers van LTC de Zoom

Introducé meenemen is toegestaan (beginner of niveau 8-9)

Tijd: vanaf 19.30 uur in ons gezellige clubhuis. Voor iets lekkers bij de borrel wordt gezorgd

Ben je erbij? 

Groet,

Marieke, Joyce, Daan en Inge
Wedstrijd technische commissie.
 


Zoomerchallenge in de 4 zomermaanden

Speciaal voor Niet-leden :

In te schrijven middels inschrijfformulier zoomerchallenge 2019

Nieuws Prinsjesdagtoernooi Beweegbeurs voor ouderen op wereld Alzheimerdag 21 september Vrijwilligersdag 2019 Speeddate tennis Zoomerchallenge in de 4 zomermaanden Samen Dementievriendelijk De Zoom 2019 Senior Plus dagen 2019 Tennispas 2019 afhalen Bridge-avond Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Max Vitaal Vrije inloop heren en dames KNLTB ClubApp Het Cios geeft training bij De Zoom Sportklassen 't Rijks Moller sportklassen Ravelijn Steenbergen Eerste KNLTB Padelexamens Ciosleerlingen De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk
Sponsors