Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met onze site!

Zomers Oliebollen-Mix Toernooi


      Schrijf je in via DEZE DIRECTE LINK
REGLEMENT
Open Zomers Oliebollenmix Toernooi 2020
Doelstelling: De organiserende commissie van het Open Zomers Oliebollen mix Toernooi heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk deelnemers, zo vaak mogelijk te laten spelen waarbij plezier hoog in het vaandel staat. Er wordt met vaste mixteams gespeeld en waar mogelijk in poulevorm met finale.
Inschrijfgeld: De kosten bedragen €10 per deelnemer, te voldoen bij inschrijving via iDeal via www.toernooi.nl. De organisatie verzorgt o.a. tennisballen, welkomstdrankje (koffie/thee), een Italiaanse lunch en gedurende het toernooi de hapjes 
Uiterste inschrijfdatum: Inschrijven kan tot woensdag 12 augustus, 23:59 uur
Toernooidatum: Het toernooi is in het weekend van 22 en 23 augustus. Bij grote aantallen inschrijvingen en/of verwacht slecht weer behoudt de organisatie de mogelijkheid al te beginnen op vrijdagavond 21 augustus.
Categorieën: Er kan worden ingeschreven in de volgende categorieën: GD9, GD8, GD7, GD6 en GD5. De indeling wordt gebaseerd op ‘actual rating’. Rating wordt bepaald op basis van de gemiddelde speelsterkte van de samenspelende spelers. Echter, het is géén rating toernooi. Iedere deelnemer kan zich maar in één categorie inschrijven.        
Speelvorm: Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets, een eventuele derde set is in de vorm van een super tiebreak. De finale is op basis van 2 gewonnen sets, een eventuele derde set zal conform de reguliere telling zijn (dus géén super tiebreak)
Verhinderingen zijn in principe niet mogelijk. Het koppel dat de verhindering aanvraagt zal de wedstrijd verliezen indien er geen passende oplossing is.
Planning: De planning van het toernooi wordt vooraf bekend gemaakt en zo strak mogelijk uitgevoerd worden. Bij tussentijds verlaten van het park is mogelijk. Verzoek is je dan afmelden te melden. De organisatie verwacht dat iedereen 15 minuten voor de partij aanwezig is (5 minuten is de maximale wachttijd van begin wedstrijd, anders is partij verloren voor het te laat komende koppel?
Locatie: Er wordt gespeeld op de 11 nieuwe all-wheather banen van LTC de Zoom, Bastionweg te Bergen op Zoom. Wij verwachten van alle deelnemers en toegestroomde publiek dat ze zich houden aan de regels m.b.t. Corona. Deze zijn te vinden op de website van de KNLTB of van www.ltcdezoom.nl
• In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie van het Open Zomers Oliebollenmix Toernooi.
 


Clubhuis en terras weer open, lees het protocol

Beste medeleden van LTC de Zoom,

Onlangs heeft de regering weer nieuwe versoepelingen van de Covid-19 maatregelen aangekondigd. Dit betekent dat het clubhuis en het terras weer open mogen en er na het tennissen weer van een drankje kan worden genoten. Hieraan zijn uiteraard wel een aantal regels verbonden om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt.

Het belangrijkste hierin is dat we op het park de 1,5 meter maatregel zullen moeten blijven respecteren.

Om een veilige openstelling te bewerkstelligen hebben we voor het clubhuis en het terras de onderstaande maatregelen op moeten stellen:

- Er is een vaste looproute door het clubhuis en een deel van het terras vastgesteld.
- Je kunt het clubhuis binnen gaan door de deur tegenover baan 6.
- Voordat je naar binnen gaat moet je je handen desinfecteren bij de desinfectiezuil bij de ingang. 
- Vandaaruit loop je naar de kassa bij de bar om je bestelling te doen. - Houd in de eventuele rij hiervoor 1,5 meter afstand van elkaar. Op de vloer is de 1,5 meter afstand aangegeven. Bij de kassa hangt ter bescherming van de bardienst en jouzelf een scherm. Betalen gebeurt contactloos. Betalen met de KNLTB-pas is niet toegestaan. Bij de pinautomaat staat desinfectiemiddel.
- Je loopt langs de bar en verlaat het clubhuis via de deur tegenover baan 1.
- De deur van het clubhuis naar de toiletten mag niet worden gebruikt. - De toiletten kunnen alleen langs de achterkant van het clubhuis worden betreden.
- In het clubhuis is een beperkt aantal tafels opgesteld met aan iedere tafel maximaal 4 stoelen, dit om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Het is niet toegestaan de tafels te verzetten of de stoelen mee te nemen naar een andere tafel.
- De barkrukken mogen niet worden gebruikt. Zij staan er alleen maar voor de bar om de 1,5 meter afstand tot de bardienst te bewaren.
Je mag alleen in het clubhuis aanwezig zijn als je een bestelling wilt doen of als je aan een tafel kunt zitten.
- De tafels op het terras zijn op veilige afstand van elkaar gezet, met aan iedere tafel 4 stoelen. Ook hier is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat tafels verzet worden of dat stoelen aan andere tafels gezet worden.
- Voorlopig worden er geen snacks verkocht.
- Koffie en thee worden in papieren bekertjes verkocht, bier en wijn e.d. in plastic bekers en voor fris kun een rietje nemen. Van ieder wordt verwacht dat hij/zij lege flesjes in de kratten naar de bar of bij de in- en uitgang van het clubhuis doet. Vanzelfsprekend gooi je lege bekertjes in de afvalbakken.
- Het is, behalve voor de bardiensten natuurlijk, niet toegestaan om achter de bar te komen.
- Voor de bardiensten zijn handschoentjes en mondkapjes achter de bar aanwezig. Wie dat wil kan er gebruik van maken, het is geen verplichting. Samen met het scherm bij de kassa moet dit voor ieder voldoende veiligheid geven. Mocht je desondanks geen bardienst willen draaien, dan gelden dezelfde regels als anders: zoek iemand die je dienst over wil nemen of schakel een betaalde bardienst in.

De kans dat er gecontroleerd wordt of de maatregelen worden gehanteerd is groot. Indien de maatregelen niet gehanteerd worden, kan een boete voor de club volgen van €4000,- dit naast de boete die je persoonlijk krijgt wanneer je de maatregelen niet opvolgt.

Daarom gaan we ervan uit dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en elkaar hier ook op zal aanspreken. Het zou erg jammer zijn als we het clubhuis moeten sluiten doordat de maatregelen niet worden

De verplichte maatregelen die we moeten nemen kunnen een andere beleving van het park zorggeven, maar we gaan er met z’n allen voor zorgen dat het in het clubhuis en op het terras weer gezellig wordt!!!

Bij vragen kun je mailen naar: bar@ltcdezoom.nl

Namens de barcommissie
Hans van Agtmaal


CORONAMAATREGELEN
update KNLTB 16 juni:

 Heerlijk, we mogen weer tennissen! Ook sportkantines mogen open vanaf 1 juli. Zo gaan we steeds meer terug naar 'normaal'. De volgende stap zijn officiële wedstrijden. Eerder was de KNLTB genoodzaakt om, als gevolg van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, alle open toernooien (tennis en padel) en NRT's te annuleren tot en met 2 augustus en de KNLTB Junioren Tour tot 20 juli. Hoe ziet de situatie er nu uit?

Momenteel wordt er druk gelobbyd in Den Haag en zijn er diverse gesprekken tussen het ministerie van VWS, NOC*NSF en de verschillende sportbonden over mogelijke versoepelingen voor het spelen van cluboverstijgende wedstrijden, want officiële wedstrijden zijn tot 1 september vooralsnog niet toegestaan. We verwachten dat hierover tijdens de officiële persconferentie op woensdag 24 juni meer duidelijkheid gegeven wordt.

Omdat de KNLTB wil anticiperen op de mogelijke versoepelingen met betrekking tot officiële wedstrijden nemen we uiterlijk begin juli de beslissing over de open toernooien en NRT's na 2 augustus en de Junioren Tour na 19 juli. We hebben de intentie om de Junioren Tour vanaf 20 juli en de open toernooien en NRT's vanaf 3 augustus op te starten.

Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen toernooien (16 juni) en competitie (10 juni) vanuit de KNLTB.
 
update 28 mei
Vanaf 1 juni a.s. zullen de tennisbanen 6 tot en met 10 worden gereserveerd voor de reeds bekende heren en dames ochtenden/middagen op de volgende tijdstippen:
- Maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00.
- Maandag van 14.00 tot 16.00 uur.
- Donderdag van 09.30 tot 12.00 uur.
- Zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 

We benadrukken dat hygiëneregels hierbij in acht genomen dienen te worden en we gaan er vanuit dat de heren/dames dit op de desbetreffende ochtenden/middagen zelf onderling afstemmen.
 
De overige afspraken blijven van kracht totdat we bericht hebben ontvangen van het RIVM/KNLTB/Gemeente:
- Verplicht vooraf digitaal afhangen via de KNLTB.Club app.
- Kom niet eerder dan 10 min voor aanvang naar het park.
- Verlaat na de gespeelde partijen gelijk het park. 

Voor wat betreft het afhangen van de banen hebben we een versoepeling aangebracht omdat we nu 11 banen tot onze beschikking hebben. Er kan vanaf maandag tot 48 uur van te voren worden afgehangen. Wel blijft het maximum van 2 reserveringen per dag van kracht.

Bovendien willen we  benadrukken dat het niet is toegestaan twee keer achter elkaar een enkelspel af te hangen om vervolgens langere tijd met z’n vieren te dubbelen. We gaan ervan uit dat iedereen elkaar speeltijd gunt en deze regel in acht neemt, zodat we hierop geen maatregelen hoeven te treffen.
 
Helaas kunnen in verband met de door het RIVM, de KNLTB en de gemeente gestelde regels het Lenteboktoernooi, Mini/Maxi-toernooi, Seniorendag en het Zoomertoernooi dit jaar geen doorgang vinden.
 
Veel tennis en padel plezier!
 
Sportieve groet,
Bestuur L.T.C. de Zoom
 


Speeddate tennis

Elke eerste donderdag van de maand: Speed date tennis!!!!

Hoe dan? ;-) Dubbel en Mix partijen van een half uur, tennis en padel

Voor wie: alle niveau 8-9 spelers van LTC de Zoom

Introducé meenemen is toegestaan (beginner of niveau 8-9)

Tijd: vanaf 19.30 uur in ons gezellige clubhuis. Voor iets lekkers bij de borrel wordt gezorgd

De eerstvolgende is: LET OP op vrijdag 3 juli 2020

Waarom op vrijdag: we verwachten veel animo voor de eerste speeddate avond deze zomer. Om iedereen kans te geven te wennen aan de nieuwe regels, hebben we besloten een avond te kiezen waarop het wat rustiger is op ons tennispark. Wel zorgen we er dan voor dat het clubhuis open is en we jullie van gezelligheid kunnen voorzien.

Groet,

Marieke, Joyce, Daan en Inge
Wedstrijd technische commissie.
 


Zomerchallenge

Aanbod voor niet-leden:

In de maanden juni t/m september lekker blijven buitensporten en ben je de afgelopen 8 maanden geen lid geweest van De Zoom?

Kom dan heerlijk onbeperkt tennissen & padellen voor slechts € 30,00.
Voor € 30,00 extra krijg je er ook nog 6 extra lessen bij.
Wil je daarna lid worden in 2021? Dan schenken we je de laatste 3 maanden van 2020 ook nog. 
 
Zie het inschrijfformulier Zoomerchallenge op onze tap LID WORDEN


KNLTB ClubApp

De Zoom gebruikt de KNLTB ClubApp. Deze kun je gratis via de App Store (voor Iphone) of Google Play (voor Android) downloaden.

Aangezien het digitaal afhangen nu van toepassing is en we ook een dienst toezichthouder kunnen plannen, is het zaak dat je de nieuwste app hebt gedownload.
 
 
 
Bovenstaande app is nu de juiste, wanneer je deze download
Kun je je bondsnummer ingeven en je wachtwoord.
 
Als je een baan wilt reserveren kies je Spelen:
  

 
Dan kies je het tijdstip waarop je wilt spelen samen met je tennis partner. 

Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kunt maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kunt invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kun je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kun je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. 
 
En de reservering is een feit.


De App beschikt verder over de volgende functionaliteiten;

- Competitie- en toernooi-uitslagen;
- Clubnieuws
- Baan afhangen
- Bardiensten;
- Ledenlijst;
- Persoonlijk profiel;
- Clubagenda en de eerst aankomende evenementen
- Tennismaatje zoeken; Met maatjes kunnen leden binnen onze vereniging elkaar vinden en uitnodigen om te tennissen;

Veel plezier gewenst met de App!
 

Nieuws Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Clubhuis en terras weer open, lees het protocol Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd De Zoom dementievriendelijk Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk
Sponsors