Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met onze site!

Speeddate tennis

Elke eerste donderdag van de maand: Speed date tennis!!!!

Hoe dan? ;-) Dubbel en Mix partijen van een half uur, tennis en padel

Voor wie: alle niveau 8-9 spelers van LTC de Zoom

Introducé meenemen is toegestaan (beginner of niveau 8-9)

Tijd: vanaf 19.30 uur in ons gezellige clubhuis. Voor iets lekkers bij de borrel wordt gezorgd

De eerst volgende is donderdag 9 januari 2020. Ben jij erbij?

Groet,

Marieke, Joyce, Daan en Inge
Wedstrijd technische commissie.
 


De Zoom dementievriendelijk

Eerste dementievriendelijke tennisverenigingen en smartlappenkoor in Bergen op Zoom een feit!

Tennisverenigingen Smash en LTC De Zoom en smartlappenkoor Bittere Tranen hebben een tweetal jaar geleden uitgesproken extra aandacht te willen hebben voor leden die te maken krijgen met een vorm van dementie. " Wij willen zolang als mogelijk onze leden binnenboord houden en actief op de baan en op de bühne".

Dat uitgesproken hebbende, werd een werkgroep gevormd, bestaande uit leden van zowel Smash, De Zoom als Bittere Tranen. Zij hebben zich inmiddels extra verdiept in de problematiek en met hen kun je bespreken welke steun er geboden zou kunnen worden om het betreffende lid zolang mogelijk deel te laten uitmaken van het sociale verband dat de verenigingen willen zijn voor hun leden. Een aantal gezamenlijke activiteiten volgden voor de clubleden.

Ter afronding van het proces vonden er op dinsdag 10 december een tweetal trainingen plaats voor een vijftigtal leden ('s middags bij Smash en 's avonds bij Ltc De Zoom), verzorgd door twee professionele trainers vanuit het project Samendementievriendelijk van Alzheimer Nederland.

Een predicaat, sticker en voor elke deelnemer een certificaat, werden na afloop in ontvangst genomen.


Najaarscompettiie-kampioenen 2019

Onze 5 kampioensteams van de Najaarscompetitie tennis 2019! 

- Dames dubbel 35+ Zoom 1 teamcaptain: Marjolein Joossen
- Heren dubbel 35+ Zoom 1 teamcaptain: Jurgen Bevelander
- Heren dubbel 50+ Zoom 3 teamcaptain: Piet Sprangers
- Dames dubbel 17+ Zoom 1 teamcaptain: Jolanda vd Kasteele
- Heren dubbel 17+ Zoom 1 teamcaptain: Paul v Gaans

Wij huldigen de kampioenen van zowel de Najaars- als Wintercompetitie tijdens ons Openingstoernooi in maart 2020. Deze 5 teams zetten we dan heel graag in de bloemetjes.     

Namens De Zoom, het bestuur en competitieleiders van harte proficiat!


Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging

Beste dementievrienden van onze vereniging LTC de Zoom,
 
Op onze oproep om ons te helpen om de status van een “dementievriendelijke vereniging” te verwerven heeft een groot aantal leden gevolg gegeven door op de website van samendementievriendelijk.nl de onlinetraining te volgen.

Daar zijn we als werkgroep natuurlijk heel erg blij mee, dat spreekt voor zich.

We moeten evenwel nog een klein hobbeltje nemen en daarvoor hebben we de volgende afspraak gemaakt met het project Samendementievriendelijk van Alzheimer Nederland.

Wij organiseren op dinsdag 10 december a.s. op zowel de middag als in de avond nog een trainingsbijeenkomst in de clubhuizen van LTC De Zoom en Smash en daar zijn leden welkom van de beide tennisverenigingen en van het Smartlappenkoor Bittere Tranen (er mag op beide bijeenkomsten ingetekend worden, in beide clubhuizen zijn we dan welkom.

Op die dag komt er een tweetal trainers, die ons informeren over de problematiek van dementie en de “opdracht” om ook de mensen met dementie zolang mogelijk in hun zelfstandigheid (ook op de tennisbaan en bij koor en andere verenigingen) te ondersteunen en zij willen dan van ons horen hoe wij omgaan met de mensen die belast zijn met een vorm van dementie.

Aan het eind van deze sessies krijgen we dan het predicaat dat wij een dementievriendelijke vereniging zijn.

Waar kun je de training komen volgen?

Op dinsdag 10 december a.s.
- ’s middags van 14.00 – 16.00 uur in het clubhuis van Smash
- ’s avonds van 19.00 – 21.00 uur in het clubhuis van Ltc De Zoom. 

Graag willen we een berichtje ontvangen of je mee wilt komen doen en welke bijeenkomst je wilt volgen. Graag een mailtje naar dementievriendelijkboz@gmail.com.

Kom: we gaan ervoor on onze vereniging de status van een dementievriendelijke vereniging mee te geven. We willen er zijn voor al onze leden.
 
Vriendelijke groet,

Addy Verhagen, Albert Martens Paul Korzilius en Martien van Leeuwen


Samen Dementievriendelijk

Beste commissieleden, trainers en bestuur,
 
Wij als DVV-commissieleden (dementie vriendelijke vereniging) willen ons best doen om samen met jullie, onze tennisvereniging LTC De Zoom, dementievriendelijk te maken.

Om in aanmerking te komen voor de sticker Samen dementievriendelijk, moeten we aan kunnen tonen dat minstens 15 personen de onlinetraining plus een training op locatie hebben gevolgd.

Wij, Addy, Albert en Martien en een paar seniorleden hebben deze onlinetraining al gevolgd. Wie volgt?  Daarom de vraag aan jullie allen, commissieleden, bestuursleden, vrijwilligers en trainers:

“willen jullie meewerken en de onlinetraining gaan bekijken?”

 Ook jullie allen zijn een aanspreekpunt voor leden, jullie zien veel leden, spelen samen tennis.

Het is echt wel leuk om deze onlinetraining te doen. Niets spannends, maar gewoon bewustwording en “oh ja…., dat herken ik wel”.
De tijdsinvestering voor deze onlinetraining is gering.

Waar kun je de training doen?
Ga naar de site samendementievriendelijk.nl  en de rest wijst zich vanzelf uit. Met vragen kunnen jullie bij ondergetekenden terecht.

Heb je de training gevolgd, laat het ons dan s.v.p. even weten via mailadres: dementievriendelijkboz@gmail.com.

Wanneer er namelijk genoeg mensen van LTC  De Zoom de onlinetraining gevolgd hebben, dan kunnen we een training op locatie gaan regelen via de landelijke organisatie Samendementievriendelijk.
Daarna is De Zoom een Dementievriendelijke vereniging en is de boodschap verder gedeeld!

Laten we ervoor gaan om LTC De Zoom de status van een dementievriendelijke vereniging mee te geven. Kom op, we kunnen het!!
 
Groet van,

Addy Verhagen, Albert Martens en Martien van Leeuwen

Ps. Aan het ontvangen van de training op locatie zijn er voor de vereniging geen kosten verbonden.

Nieuws Speeddate tennis De Zoom dementievriendelijk Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk De Zoom 2019 Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Bridge-avond Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Max Vitaal Vrije inloop heren en dames KNLTB ClubApp Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk
Sponsors