Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met onze site!

Leo Lucas Bondsonderscheiding

Onze Leo Lucas heeft onlangs een Bondsondersteiding mogen ontvangen voor maar liefst 38 jaar arbitrage bij de KNLTB.

Leo is al eerder onderscheiden met een Gouden Bondsspeld en is een ITF White Badge Referee. 

Proficiat Leo, dik verdiend!


Maatregelen Corona

UPDATE KNLTB 21 september 2021: Horeca en Coronatoegangsbewijs
Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Wat betekent dit voor de horeca op sportlocaties?
Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
Het is mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de sportkantine of het clubhuis gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs voor bijvoorbeeld toegang tot kleedkamers, toiletten en bestuurskamer. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

We realiseren ons dat de invoering van het coronatoegangsbewijs een uitdaging is voor verenigingen, vrijwilligers en pachters. Hoe organiseer je dat op sportverenigingen en in tennis- en padelcentra? Hoe gaan we om met competitieteams en publiek op een club of in een hal? In het document Tips horeca en coronatoegangsbewijs hebben we een aantal praktische tips verzameld.

Coronatoegangsbewijs
Met de CoronaCheck Scanner kunnen verenigingen/ barpersoneel eenvoudig de controle op de coronatoegangsbewijzen uitvoeren. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID)
Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

UPDATE KNLTB 15 september 2021:
Het coronavirus is nog niet weg maar het gaat de goede kant op. Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. Het kabinet heeft op de persconferentie aangekondigd dat de 1.5 meter regel vanaf zaterdag 25 september los gelaten kan worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing. Voor alle horeca inclusief sportkantines geldt vanaf 25 september dat toegang alleen mogelijk is met een coronatoegangsbewijs. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder, zowel op het terras als binnen, met en zonder vaste zitplaats. De verplichte sluitingstijd blijft 00.00 uur. Verder blijven de basisregels van kracht. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw.

Goed nieuws dus, want zonder de 1.5 meter afstand kan er weer meer op de clubs en in de horeca. Dat zal bijdragen aan de gezelligheid tijdens de competitie en toernooien. We realiseren ons dat de invoering van het coronatoegangsbewijs een uitdaging is voor verenigingen, vrijwilligers en pachters. Hoe organiseer je dat op sportverenigingen en in tennis- en padelcentra? Hoe gaan we om met competitieteams en publiek op een club of in een hal? We zijn hierover in nauw contact met NOC*NSF en VWS en proberen dit zo snel mogelijk duidelijk te krijgen. 


 


Nieuws vanuit onze DMV-commissie

Ltc De Zoom is een dementievriendelijke vereniging

We mogen weer volop tennissen. We mogen en kunnen weer na getennist te hebben, volop napraten onder het genot van een drankje want de bar is weer open. We mogen en kunnen elkaar weer uitdagen op de baan. Heerlijk is dat.

Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend; bijvoorbeeld diegene onder ons die belast is met een vorm van dementie, daarvoor is het niet vanzelf sprekend dat opeens nu weer wel een heleboel mag en kan. 

Dat we weer de baan op mogen, dat er bv. weer een heren- en een damesochtenden zijn. Deze vanzelfsprekendheid kan dan heel verwarrend zijn. Bij onze vereniging laten we de leden onder ons, die belast zijn met dementie of een andere beperking, zolang als het mogelijk is mee spelen. We betrekken ze bij het spel! En dat doen al heel veel leden, teams, uit zichzelf. “Dat is toch normaal dat je dat doet.”. Natuurlijk is dat normaal, maar jammer genoeg nog niet voor iedereen.

Ltc. De Zoom heeft een werkgroep, bestaande uit Addy Verhagen, Albert Martens, Paul Korzilius en Martien van Leeuwen (vergelijkbaar en samenwerkend met een werkgroep bij Smash), die er voor wil zorgen dat vragen van leden over leden, vragen over “een niet
pluisgevoel” beantwoord worden.

Wanneer er vragen zijn over geheugenproblemen die opvallen, kom er mee. Ook de trainers willen we uitnodigen om bij vragen ons op te zoeken, te mailen. We willen jullie echt uitnodigen wanneer er iets is wat dementie in welke vorm dan ook betreft, met ons te bespreken. Maak het bij ons kenbaar en wij willen meedenken. Het gaat er echt om dat ieder lid van onze vereniging, zolang als het kan volwaardig en
respectvol mee kan tennissen. 

Aan te raden
Neem is eens kijkje op de site info@samendementievriendelijk.nl
en volg een training. Deze zijn leuk en leerzaam.
In de bioscoop draaien de films The Father en de film Supernova.
Alzheimer en Dementie daar draait het hier om.

En 21 september is Wereld Alzheimer dag met dit jaar als thema: “De vele gezichten van dementie”, met een middagbijeenkomst in de Raayberg, tussen 14.00 en 16.30 uur.. Heb je belangstelling, dan ben je welkom om te komen kijken naar werkstukken en het beluisteren
van gedichten en teksten, die door mensen met dementie en/of hun naasten gemaakt zijn. Wil je komen, dan wel tevoren aanmelden via: p.corstanje@alzheimervrijwilligers.nl.

Tennis met veel plezier, doe mee aan de competitie en lukt het tellen niet meer helemaal, vergis je je af en toe of weet je niet meer precies in welk vak je moet staan............we zijn er voor elkaar.

Sportieve groeten
Addy, Albert, Paul en Martien


Toernooien 2021

De tennisverenigingen gaan weer open voor wedstrijden!

Bij De Zoom:
- Clubkampioenschappen Padel, 4 t/m 7 en 9 t/m 12 september
- Clubkampioenschappen Tennis, 4 t/m 12 september
- Competitie 13 september t/m 31 oktober
- Herfstboktoernooi 1 t/m 7 november

Bij onze collega-verenigingen:
- 9 t/m 15 augustus Scaldis Open TC Waarde & LTC Kruiningen
- 16 t/m 22 augustus Atik Open, TV Vierhoeven
- 30 augustus t/m 5 september Oudenbossche Open Tennis Toernooi

Veel plezier!


Zoom Dubbel Toernooi

In het weekend van 9 t/m 11 juli wordt er een 'Zoom Dubbel Toernooi' georganiseerd voor de senioren.
 
Het toernooi wordt voor DD en HD in poule-systeem gespeeld, telt niet mee voor de ranking en is alleen voor leden van De Zoom. De inschrijfkosten bedragen € 4,50. 
 
Vanaf dinsdag 8 juni kan er t/m 6 juli ingeschreven worden op toernooi.nl of deze directe link.  
 
We maken er weer als vanouds een mooi gezellig weekend van bij De Zoom! 
 
Wie doet er mee?
 
Met vriendelijke groet, 
 
LTC de Zoom

Nieuws Leo Lucas Bondsonderscheiding Maatregelen Corona Nieuws vanuit onze DMV-commissie Toernooien 2021 Zoom Dubbel Toernooi Zoomerchallenge 2021 Cios zoekt 8 padel-oefenleerlingen bij De Zoom De Zoom dementievriendelijk Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk
Sponsors