Bezoekadres
Bastionweg 40-42
4614 RM Bergen op Zoom
Sponsors

Nieuws

Bij de nieuwsitems word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, toernooien en competitie met de mogelijkheid voor inschrijving hiervoor.

Heb je zelf iets leuks of foto's om op de site te plaatsen mail het door naar Monique Engels.  

Veel plezier met onze site!

Maatregelen Corona

Update vanuit het Bestuur De Zoom 23 januari:

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur.

Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis en padel mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.
De avondklok geldt voor alle leeftijden;
- De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel) en jeugd (onbeperkt) blijven ongewijzigd;
- De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari;
- De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht.
Check hier het volledige bericht van de Rijksoverheid over de avondklok.

Voor onze vereniging hebben we de banen tot 20.30 beschikbaar om te tennissen/padellen en de verlichting gaat uit om 20.45 zodat iedereen de tijd krijgt tijdig thuis te kunnen zijn.

We hopen dat na deze periode er weer versoepelingen van de maatregelen kunnen komen.

Bestuur LTC De Zoom

Update 22 januari KNLTB: Avondklok vanaf zaterdag 23 januari en verlenging steunmaatregelen  

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur.

Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis en padel mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

- De avondklok geldt voor alle leeftijden.
- De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel) en jeugd (onbeperkt) blijven ongewijzigd.
- De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari.
- De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht. 

Vrij spelen en trainen
Om aan deze nieuwe maatregel invulling te geven, adviseert de KNLTB verenigingen in het afhangsysteem de banen vanaf 20:45 uur te blokkeren. Spelers kunnen dan voor 21.00 uur thuis zijn. Leraren kunnen mogelijk trainingen die na 21.00 uur gepland staan, verschuiven naar een moment eerder op de dag of verplaatsen naar het weekend.

Deze maatregelen raken iedereen en vragen veel flexibiliteit en organisatiekracht van bestuurders, leraren en spelers. Maar het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, we moeten solidair zijn. We roepen dan ook iedereen op om samen tot een oplossing te komen.

Update 13 januari KNLTB: Alleen enkelen toe gestaan tot minimaal 9 februari 2021
 
Het kabinet heeft 12 januari aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. Het aantal besmettingen daalt niet snel genoeg, de zorgen over de Britse coronavariant zijn groot en de druk op de zorg is nog steeds erg hoog. De maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen.

De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 9 februari.

Daarnaast vraagt het kabinet het OMT de komende week ook om de nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken. Op dinsdag 2 februari maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 9 februari.

De verlenging van de lockdown betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis en padel met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd t/m 17 jaar houdt ruimte om in grotere groepen te spelen en te trainen.

Wat betekent de lockdown voor tennis en padel?

- Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
- Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
- Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
- Tennis- en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
- Er worden geen wedstrijden gespeeld.
- Voor topsporters gelden uitzonderingen.
- Publiek is niet toegestaan.
- Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

 


Zomers Oliebollen-Mix Toernooi


      Schrijf je in via DEZE DIRECTE LINK
REGLEMENT
Open Zomers Oliebollenmix Toernooi 2020
Doelstelling: De organiserende commissie van het Open Zomers Oliebollen mix Toernooi heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk deelnemers, zo vaak mogelijk te laten spelen waarbij plezier hoog in het vaandel staat. Er wordt met vaste mixteams gespeeld en waar mogelijk in poulevorm met finale.
Inschrijfgeld: De kosten bedragen €10 per deelnemer, te voldoen bij inschrijving via iDeal via www.toernooi.nl. De organisatie verzorgt o.a. tennisballen, welkomstdrankje (koffie/thee), een Italiaanse lunch en gedurende het toernooi de hapjes 
Uiterste inschrijfdatum: Inschrijven kan tot woensdag 12 augustus, 23:59 uur
Toernooidatum: Het toernooi is in het weekend van 22 en 23 augustus. Bij grote aantallen inschrijvingen en/of verwacht slecht weer behoudt de organisatie de mogelijkheid al te beginnen op vrijdagavond 21 augustus.
Categorieën: Er kan worden ingeschreven in de volgende categorieën: GD9, GD8, GD7, GD6 en GD5. De indeling wordt gebaseerd op ‘actual rating’. Rating wordt bepaald op basis van de gemiddelde speelsterkte van de samenspelende spelers. Echter, het is géén rating toernooi. Iedere deelnemer kan zich maar in één categorie inschrijven.        
Speelvorm: Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets, een eventuele derde set is in de vorm van een super tiebreak. De finale is op basis van 2 gewonnen sets, een eventuele derde set zal conform de reguliere telling zijn (dus géén super tiebreak)
Verhinderingen zijn in principe niet mogelijk. Het koppel dat de verhindering aanvraagt zal de wedstrijd verliezen indien er geen passende oplossing is.
Planning: De planning van het toernooi wordt vooraf bekend gemaakt en zo strak mogelijk uitgevoerd worden. Bij tussentijds verlaten van het park is mogelijk. Verzoek is je dan afmelden te melden. De organisatie verwacht dat iedereen 15 minuten voor de partij aanwezig is (5 minuten is de maximale wachttijd van begin wedstrijd, anders is partij verloren voor het te laat komende koppel?
Locatie: Er wordt gespeeld op de 11 nieuwe all-wheather banen van LTC de Zoom, Bastionweg te Bergen op Zoom. Wij verwachten van alle deelnemers en toegestroomde publiek dat ze zich houden aan de regels m.b.t. Corona. Deze zijn te vinden op de website van de KNLTB of van www.ltcdezoom.nl
• In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie van het Open Zomers Oliebollenmix Toernooi.
 


Speeddate tennis

Elke eerste donderdag van de maand: Speed date tennis!!!!

Hoe dan? ;-) Dubbel en Mix partijen van een half uur, tennis en padel

Voor wie: alle niveau 8-9 spelers van LTC de Zoom

Introducé meenemen is toegestaan (beginner of niveau 8-9)

Tijd: vanaf 19.30 uur in ons gezellige clubhuis. Voor iets lekkers bij de borrel wordt gezorgd

Ivm de Coronamaatregelen zijn deze avonden helaas voorlopig uitgesteld. We hopen deze spoedig weer op te kunnen pakken en laten dat via deze site en in de nieuwsbrief weten. 

Groet,

Marieke, Joyce, Daan en Inge
Wedstrijd technische commissie.
 


Zomerchallenge

Aanbod voor niet-leden:

In de maanden juni t/m september lekker blijven buitensporten en ben je de afgelopen 8 maanden geen lid geweest van De Zoom?

Kom dan heerlijk onbeperkt tennissen & padellen voor slechts € 30,00.
Voor € 30,00 extra krijg je er ook nog 6 extra lessen bij.
Wil je daarna lid worden in 2021? Dan schenken we je de laatste 3 maanden van 2020 ook nog. 
 
Zie het inschrijfformulier Zoomerchallenge op onze tap LID WORDEN


KNLTB ClubApp

De Zoom gebruikt de KNLTB ClubApp. Deze kun je gratis via de App Store (voor Iphone) of Google Play (voor Android) downloaden.

Aangezien het digitaal afhangen nu van toepassing is en we ook een dienst toezichthouder kunnen plannen, is het zaak dat je de nieuwste app hebt gedownload.
 
 
 
Bovenstaande app is nu de juiste, wanneer je deze download
Kun je je bondsnummer ingeven en je wachtwoord.
 
Als je een baan wilt reserveren kies je Spelen:
  

 
Dan kies je het tijdstip waarop je wilt spelen samen met je tennis partner. 

Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kunt maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kunt invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kun je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kun je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. 
 
En de reservering is een feit.


De App beschikt verder over de volgende functionaliteiten;

- Competitie- en toernooi-uitslagen;
- Clubnieuws
- Baan afhangen
- Bardiensten;
- Ledenlijst;
- Persoonlijk profiel;
- Clubagenda en de eerst aankomende evenementen
- Tennismaatje zoeken; Met maatjes kunnen leden binnen onze vereniging elkaar vinden en uitnodigen om te tennissen;

Veel plezier gewenst met de App!
 

Nieuws Maatregelen Corona Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd De Zoom dementievriendelijk Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk
Sponsors