Padel

LTC de Zoom biedt reeds 40 jaren alle faciliteiten voor het beoefenen van de tennissport op 10 tennisbanen samen met haar gezellige clubhuis en terras, maar vanaf voorjaar 2017 is hier de relatief nieuwe sport Padel bijgekomen! Zie hiernaast voor de spelregels en puntentelling.

De Zoom is een vereniging voor jong en oud met ruimte en aandacht voor zowel de recreatieve speler als de meer prestatiegerichte speler en daarnaast zijn wij een innovatieve vereniging. Als eerste vereniging in Bergen op Zoom en zelfs in deze regio hebben wij namelijk 2 padelbanen aangelegd, met als doel het introduceren van deze nieuwe boeiende sport en het is gelijk een cadeautje aan de 1.000 leden want we vierenden 1 april 2017 ons 40-jarige bestaan! Dit is middels feestelijke activiteiten gedurende het gehele jaar gevierd gaan worden waarin Padel uiteraard betrokken werd.

Padel is een combinatie van tennis en squash die in Spanje inmiddels tennis als meest populaire racketsport voorbijgestreefd is en zelfs na voetbal de grootste sport geworden is!

De padelsport is heel toegankelijk, urenlange training is niet nodig om het onder de knie te krijgen. Waar tennis drie jaar kost om het goed te leren, duurt dit een uurtje. In een rally wordt je als duo, twee tegen twee, niet snel te vermoeid; door de glazen wand is er bijna altijd een tweede kans om de bal alsnog te retourneren. Kracht en snelheid zijn bij deze sport minder belangrijk. Het is vooral heel leuk en de rally’s zijn onvoorspelbaar.

Het speelveld is 10 x 20 meter en voorzien van glazen wanden en hekwerk die onderdeel van het spel zijn. Er wordt gespeeld met een padelracket en een speciale padelbal en de puntentelling is gelijk aan die van tennis. Er wordt normaal gesproken gespeeld om twee of drie gewonnen sets.

De Padelbond is een nauwe samenwerking aangegaan met de KNLTB, zij ontwikkelen de sport gezamenlijk. De padelcompetitie gaat bij De Zoom in de herst starten.

Vanaf 1 april zijn de padelbanen in gebruik genomen en alle leden kunnen deze, net als de tennisbanen, afhangen via het afhangbord en dat alles voor dezelfde lage prijs als voorheen (voordeligste contributie tennisvereniging in de Gemeente Bergen op Zoom)! Voor slechts € 10,00/maand kunnen senioren onbeperkt vrijspelen tennis en padel en junioren voor € 6,25/maand.

Padelrackets zijn voor € 2,00 pp te huur achter de bar (per avond en tegen borg van de tennispas), Padel- en tennisballen zijn achter de bar te koop.

PadelPadel ClubkampioenschappenPadel competitieInvallers PadelcompetitieSpelregels PadelPadel-inloopPadel LaddercompetitieContact Padelcommissie