De Zoom dementievriendelijk

Eerste dementievriendelijke tennisverenigingen en smartlappenkoor in Bergen op Zoom een feit!

Tennisverenigingen Smash en LTC De Zoom en smartlappenkoor Bittere Tranen hebben een tweetal jaar geleden uitgesproken extra aandacht te willen hebben voor leden die te maken krijgen met een vorm van dementie. " Wij willen zolang als mogelijk onze leden binnenboord houden en actief op de baan en op de bühne".

Dat uitgesproken hebbende, werd een werkgroep gevormd, bestaande uit leden van zowel Smash, De Zoom als Bittere Tranen. Zij hebben zich inmiddels extra verdiept in de problematiek en met hen kun je bespreken welke steun er geboden zou kunnen worden om het betreffende lid zolang mogelijk deel te laten uitmaken van het sociale verband dat de verenigingen willen zijn voor hun leden. Een aantal gezamenlijke activiteiten volgden voor de clubleden.

Ter afronding van het proces vonden er op dinsdag 10 december een tweetal trainingen plaats voor een vijftigtal leden ('s middags bij Smash en 's avonds bij Ltc De Zoom), verzorgd door twee professionele trainers vanuit het project Samendementievriendelijk van Alzheimer Nederland.

Een predicaat, sticker en voor elke deelnemer een certificaat, werden na afloop in ontvangst genomen.

Nieuws Clubhuis, tennis- en padelbanen gesloten Baan 11 Groot onderhoud Speeddate tennis Bridge-avond geannuleerd De Zoom dementievriendelijk Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Max Vitaal Vrije inloop heren en dames KNLTB ClubApp Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk