De Zoom dementievriendelijk

Vanwege Corona beperkingen zijn onze verenigingen in Lockdown gegaan, met tijdelijk geen mogelijkheden om te dubbelen, even lekker aan de bar een bakkie te doen en elkaar fysiek in wat grotere getale te ontmoeten. Het is jammer maar we moeten het er voorlopig meedoen. We kijken uit naar betere tijden.

Dat geldt ook voor de werkgroep Dementievriendelijke verenigingen van LTC de Zoom, Smash en het koor Bittere Tranen; ook wij hebben in de pauze stand gestaan, maar maandagavond hebben we elkaar weer in de ogen kunnen kijken via Google Meet en dat voelde weer goed. We hebben ervaringen gedeeld en hebben ook de uitdrukkelijke wens uitgesproken om weer in de benen te gaan komen voor onze verenigingen, met het oog op het aandacht blijven vragen voor onze leden, die belast zijn met een vorm van dementie en hun naasten en om onze boodschap en informatie over dementie – binnenkort volksziekte no.1. – weer over het voetlicht te brengen.

Daarom dit berichtje van ons:
Als er behoefte is aan contact met iemand van onze werkgroep m.b.t. zorgen rond “er is iets niet pluis met ……….”en wat moet ik nu? Dan kan er altijd gebeld worden naar de leden van de werkgroep (onderstaand de gegevens).

Als er behoefte is om een balletje te slaan (wel op het enkel speelveld) en lukt het zoeken van een partner niet, bel dan ook gerust.

In de Wereld Alzheimerweek van 20 tot en met 26 september willen we ook voor onze leden activiteiten organiseren, met informatie, een film zoals vorig jaar in de bioscoop Kapsalon Romy, die perfect in beeld brengt hoe het proces van dementie verloopt van “er is iets niet pluis tot aan opname in het verpleeghuis”. Dat willen we ook doen, omdat daar nadrukkelijk om was gevraagd toen wij begin van het jaar bij de competitiewedstrijden onze boodschap hebben gedeeld met de lekkere traktaties die door Wil Doomen waren gemaakt.

Als je tijdens rustige momenten jezelf verder wilt informeren over dementie, gebruik dan de volgende linken maar eens; die staan bol van informatie, informatieve filmpjes e.a.: www.dementiezorg.nl en https://www.alzheimer-nederland.nl/training-houd-uw-brein-gezond.

De werkgroep leden van Ltc de Zoom zijn: Paul Korzilius (tel. 0620547333), Albert Martens (tel. 0630730457), Addy Verhagen (tel. 0644898144) en Martien van Leeuwen (tel. 0634540835)

Eerste dementievriendelijke tennisverenigingen en smartlappenkoor in Bergen op Zoom een feit!

Tennisverenigingen Smash en LTC De Zoom en smartlappenkoor Bittere Tranen hebben een tweetal jaar geleden uitgesproken extra aandacht te willen hebben voor leden die te maken krijgen met een vorm van dementie. " Wij willen zolang als mogelijk onze leden binnenboord houden en actief op de baan en op de bühne".

Dat uitgesproken hebbende, werd een werkgroep gevormd, bestaande uit leden van zowel Smash, De Zoom als Bittere Tranen. Zij hebben zich inmiddels extra verdiept in de problematiek en met hen kun je bespreken welke steun er geboden zou kunnen worden om het betreffende lid zolang mogelijk deel te laten uitmaken van het sociale verband dat de verenigingen willen zijn voor hun leden. Een aantal gezamenlijke activiteiten volgden voor de clubleden.

Ter afronding van het proces vonden er op dinsdag 10 december een tweetal trainingen plaats voor een vijftigtal leden ('s middags bij Smash en 's avonds bij Ltc De Zoom), verzorgd door twee professionele trainers vanuit het project Samendementievriendelijk van Alzheimer Nederland.

Een predicaat, sticker en voor elke deelnemer een certificaat, werden na afloop in ontvangst genomen.

Nieuws Afscheid Paul Musters Maatregelen Corona Nieuws vanuit onze DMV-commissie Toernooien 2021 Zoom Dubbel Toernooi Zoomerchallenge 2021 Cios zoekt 8 padel-oefenleerlingen bij De Zoom De Zoom dementievriendelijk Zomers Oliebollen-Mix Toernooi Speeddate tennis Zomerchallenge KNLTB ClubApp Baan 11 Groot onderhoud baan 1 t/m 5, baan 6 t/m 10 Bridge-avond geannuleerd Najaarscompettiie-kampioenen 2019 Trainingsbijeenkomst Dementievriendelijke vereniging Samen Dementievriendelijk Senior Plus dag 2020 Tennispas 2020 Banen onbespeelbaar? Oudste lid na 41 jaar lidmaatschap opgezegd Nieuw: pas zelf je foto op je pas aan! Vrije inloop heren en dames Sportklassen 't Rijks De Zoom in Centercourt Spectaculaire opening op ZuidWest TV Drone-vlucht over ons park Alleen pinnen mogelijk