Interne competitie 8/9 Tennis & Padel

Voor de 3e maal organiseren we een interne competitie op de Zoom en we gaan er weer een mooi feest van maken! In de enquête na de vorige editie gaven jullie mening. Daarom een vernieuwde opzet:

·       Er komt tegelijk met de tenniscompetitie een padelcompetitie en je kan kiezen of je padel of tennis wilt doen

·       Bij de tennis willen we een zwaardere en een lichtere pool vormen zodat er zoveel mogelijk gelijkwaardige partijen komen. Je kan een voorkeur aangeven voor de zwaardere of de lichtere pool waarbij wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

·       Tenslotte mag ieder team in de zwaardere pool 1 mannelijke en 1 vrouwelijke speler hebben met een rating van 7.x, de overige leden moeten maximaal 8.0 zijn. Voor de padelcompetitie mag iedereen zich inschrijven, ongeacht de speelsterkte

De competitie is enkel voor mixteams. Je kunt individueel inschrijven (de wedstrijdleiding zal dan teams samenstellen) of met een team. Inschrijven kan tot 1 november 2019.

Gebruik daarvoor het volgende mailadres:  VCLLTCDeZoom@gmail.com. Bij aanmelding graag: voornaam - achternaam - bondsnummer - mailadres – mobielnummer.

De speeldata zijn dezelfde vrijdagavonden als voor de wintercompetitie die je hier kan vinden. Vorig jaar konden we geen volledige competitie spelen. Mochten we een dag te kort komen om een volledige competitie te spelen dan houden we de mogelijkheid open 1 van de inhaaldagen aan de competitie toe te voegen.

Onderstaand het reglement van onze interne 8/9 competitie. De organisatie hoopt dat het weer net zo gezellig en sportief mag worden als afgelopen seizoenen.

Mocht je meer informatie willen vraag het dan gerust!

Met sportieve groet,

Gert-Jan Heeren, Seger Goossens, Gert Jan van der Ham

8-9 Competitie reglement:

- De 8-9 competitie is een interne competitie van LTC de Zoom en daarmee alleen toegankelijk voor leden van LTC de Zoom
- Deelnemers dienen een Actuele ranking van 8 of 9 te hebben (inclusief invallers). Deze ranking zal op 11 november 8 of 9 moeten zijn. Mocht de actuele ranking verbeteren na 11 november 2019 dan mag de speler/speelster deel blijven nemen aan de 8/9 competitie.
- Aanwezig 18.45 uur, start wedstrijden 19.00 uur.
- De eerste avond wordt de competitie bijdrage per pin betaald in het clubhuis bij de VCL-er (50 euro per team) en zullen de competitie bescheiden uitgereikt worden.
In de 50 euro zijn inbegrepen: twee blikken ballen per avond, schoonmaak zaterdagochtend en koffie/thee bij aanvang avond.
- Er wordt afgerekend door middel van een teampas die iedere week uitgereikt wordt tegen borg van de KNLTB pas van de aanvoerder van het team.
- Iedere week zullen er per ‘thuisspelend team’ 2 sets ballen worden uitgereikt.
- Het eerstgenoemde team in het schema is het ‘thuisspelende’ team.
- Een competitie avond bestaat uit 2 dubbels en 2 mixen. Eerste wedstrijden zijn de dubbels.
- Na iedere avond de wedstrijdformulieren inleveren bij aanwezige VCL-er of WTC lid.
- Iedere wedstijd bestaat uit 2 gewonnen sets. Indien 3e set noodzakelijk is volgt een super tiebreak (= tot 10 punten).
- Bardienst is geregeld via de reguliere bardienst. Er wordt wel verwacht dat ieder team helpt met opruimen, in ieder geval de tafels waaraan ze gezeten hebben.
- De organisatie van de competitie bepaalt hoe laat het clubhuis zal sluiten.
- Bij aanvang van de avond zal er per 2 teams 1 kan koffie en 1 kan thee aangeboden worden door de vereniging.
- Er wordt gespeeld in een competitie van 6 ronden waarna een finaleronde volgt. De stand wordt op dezelfde manier bepaalt als bij de KNLTB competitie: Een wedstrijd bestaat uit 4 partijen. Voor iedere gewonnen partij krijgt een team 1 punt. Als teams een gelijk aantal punten hebben telt eerst het onderling resultaat en als ook gelijk is telt de balans van het aantal gewonnen/verloren sets en daarna de balans van het aantal gewonnen/verloren games.
- In de finaleronde spelen de teams die eerste en tweede zijn tegen elkaar, derde en vierde zijn tegen elkaar enz. om zo te komen tot de eindstand.
- Na afloop van de laatste wedstrijd wordt de baanverlichting uitgedaan.
- Banen vegen na iedere wedstrijd en graag rommel opruimen.
- Bij slecht weer beslist de organisatie of de banen bespeelbaar zijn of niet. Indien een avond niet door kan gaan in verband met slecht weer, zal op een later moment besloten worden of er een inhaalavond gepland wordt of niet.
- In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie

CompetitieCompetitie voorjaar, najaar en winterInschrijving/indeling competitie sr. en jrInterne competitie 8/9 Tennis & Padel