8/9 competitie

Beste leden van de Zoom met een ranking 8 of 9,

Voor de 2e maal is een intern 8/9 competitie gestart op de Zoom.

De competitie is enkel voor mixteams. Je kunt individueel inschrijven (de wedstrijdleiding zal dan teams samenstellen) of met een team. Inschrijven kan tot 2 november 2018.

Gebruik daarvoor het volgende mailadres:gjp.heeren@gmail.com. Bij aanmelding graag: voornaam - achternaam - bondsnummer - mailadres - mobielnummer (bij teaminschrijving volstaat mailadres en mobiel nummer van de aanvoerder).

De speeldata zijn de vrijdagavonden: 30 november, 7 en 14 december 2018 en 4-11-18-25 januari 2019.

Onderstaand het reglement van onze interne 8/9 competitie. De organisatie hoopt dat het weer net zo gezellig en sportief mag worden als afgelopen seizoen.

Mocht je meer informatie willen vraag het dan gerust!

Met sportieve groet,

Namens de WTC,

Gert-Jan Heeren
VCL LTC de Zoom

8-9 Competitie reglement:

- De 8-9 competitie is een interne competitie van LTC de Zoom en daarmee alleen toegankelijk voor leden van LTC de Zoom
- Deelnemers dienen een Actuele ranking van 8 of 9 te hebben (inclusief invallers). Deze ranking zal op 11 november 8 of 9 moeten zijn. Mocht de actuele ranking verbeteren na 11 november 2018 dan mag de speler/speelster deel blijven nemen aan de 8/9 competitie.
- Start van de 8-9 competitie op vrijdag 30 november 2018 om 18.30 uur in verband met introductie, uitleg en betalen.
Overige speeldata: 7 en 14 december 2018, 4-11-18-25 januari 2019.
- De overige speeldata aanwezig 18.45 uur, start wedstrijden 19.00 uur.
- De eerste avond wordt de competitie bijdrage per pin betaald in het clubhuis bij de VCL-er (50 euro per team) en zullen de competitie bescheiden uitgereikt worden.
In de 50 euro zijn inbegrepen: twee blikken ballen per avond, schoonmaak zaterdagochtend en koffie/thee bij aanvang avond.
- Er wordt afgerekend door middel van een teampas die iedere week uitgereikt wordt tegen borg van de KNLTB pas van de aanvoerder van het team.
- Iedere week zullen er per ‘thuisspelend team’ 2 sets ballen worden uitgereikt.
- Het eerstgenoemde team in het schema is het ‘thuisspelende’ team.
- Een competitie avond bestaat uit 2 dubbels en 2 mixen. Eerste wedstrijden zijn de dubbels.
- Na iedere avond de wedstrijdformulieren inleveren bij aanwezige VCL-er of WTC lid.
- Iedere wedstijd bestaat uit 2 gewonnen sets. Indien 3e set noodzakelijk is volgt een super tiebreak (= tot 10 punten).
- Bardienst is geregeld via de reguliere bardienst. Er wordt wel verwacht dat ieder team helpt met opruimen, in ieder geval de tafels waaraan ze gezeten hebben.
- De organisatie van de competitie bepaalt hoe laat het clubhuis zal sluiten.
- Bij aanvang van de avond zal er per 2 teams 1 kan koffie en 1 kan thee aangeboden worden door de vereniging.
- Er wordt gespeeld in een competitie van 6 ronden waarna een finaleronde volgt. De stand wordt op dezelfde manier bepaalt als bij de KNLTB competitie: Een wedstrijd bestaat uit 4 partijen. Voor iedere gewonnen partij krijgt een team 1 punt. Als teams een gelijk aantal punten hebben telt eerst het onderling resultaat en als ook gelijk is telt de balans van het aantal gewonnen/verloren sets en daarna de balans van het aantal gewonnen/verloren games.
- In de finaleronde spelen de teams die eerste en tweede zijn tegen elkaar, derde en vierde zijn tegen elkaar enz. om zo te komen tot de eindstand.
- Na afloop van de laatste wedstrijd wordt de baanverlichting uitgedaan.
- Banen vegen na iedere wedstrijd en graag rommel opruimen.
- Bij slecht weer beslist de organisatie of de banen bespeelbaar zijn of niet. Indien een avond niet door kan gaan in verband met slecht weer, zal op een later moment besloten worden of er een inhaalavond gepland wordt of niet.
- In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie

CompetitieCompetitie voorjaar, najaar en winter 2018Inschrijving competitie voorjaar8/9 competitie1e mixteam, landelijk 1e klasse, zondagTopklasse Heren zaterdagMixteam junioren 1e klasse