Clubkampioenschappen 2017

Elk jaar worden de clubkampioenschappen gehouden in september.
In 2017 staan ze op de agenda voor:

- clubkampioenschappen senioren: 14 t/m 24 september De  indeling en uitslagen zijn te bekijken: via deze link.

- clubkampioenschappen junioren: 9 t/m 17 september.
De uitslagen zijn hier te bekijken: via deze link

***************************

De Bonteavond gaat dit jaar helaas niet door wegens te weinig aanmeldingen voor de acts.

Om alle wedstrijden zowel in de hoofdronde als in de verliezersronde af te kunnen werken, zal de commissie wederom een beroep moeten doen op de flexibiliteit van de deelnemers. De commissie wil dan ook vragen om deze 10 dagen rekening te houden met het toernooi, er is weinig ruimte voor verhinderingen en weinig tijd om te gaan schuiven met wedstrijden. Deze  opzet valt of staat met het aantal wedstrijden die we in het eerste weekend kunnen spelen. Bij onvoldoende  wedstrijden in het eerste weekend vanwege verhinderingen komen de verliezersronden in de problemen.

Ook dit jaar is er een onderdeel  voor beginnende tennissers met speelsterkte 9, dus ook dit jaar zijn alle nieuwe leden van harte welkom. Het is wederom mogelijk  om in twee dubbels of mixen in te schrijven in twee speelsterkte onderdelen, dit dient dan wel met twee verschillende partners te zijn. Uiteraard mag de speelsterkte waarop men inschrijft nooit lager liggen dan de eigen actuele speelsterkte.

In principe worden in het finale weekend de finales volgens een vast schema gespeeld. In de ochtend de dubbels , de singels rond het middaguur en we sluiten af met de finales van de mixen.

De commissie wenst alle deelnemers en supporters veel plezier tijdens de clubkampioenschappen 2017.

Reglementen clubkampioenschappen LTC de Zoom 2017.
De wedstrijden worden gespeeld van donderdag 14 september t/m zondag 24 september 2017. Bij grote deelname kan de toernooicommissie beslissen om woensdag 13 september aan te vangen met het toernooi.

Het toernooi wordt gespeeld op de 10 Provision banen van LTC de Zoom aan de Bastionweg te Bergen op Zoom.

Indien er in een categorie te weinig inschrijvingen zijn kan de wedstrijdleiding besluiten twee categorieën samen te voegen.
Er wordt gespeeld volgens de regels van de KNLTB. De partijen worden gespeeld om twee gewonnen sets. De “tie-break”wordt toegepast bij de stand van 6-6 in elke set.

Bij extreme condities kan de toernooicommissie besluiten tot een super tie-break
.
Na verlies van de eerste partij in de hoofdronde wordt de betreffende speler ingedeeld in de verliezersronde. Het recht op deelname aan de verliezersronde vervalt na de tweede ronde. De verliezersronde wordt gespeeld volgens dezelfde regels als de hoofdronde.

Het toernooi kent geen inschrijfgeld. Wel worden de deelnemers verzocht om voor aanvang van de eerste wedstrijd voor minimaal  € 2,50 loten te kopen.

Men kan inschrijven voor drie onderdelen. Bij inschrijving voor drie onderdelen kan men geen verhinderingen opgeven. Bij inschrijving voor twee onderdelen of minder is 1 verhindering toegestaan. In geval van calamiteiten kan er overlegd worden met de commissie.
Het is mogelijk om bij de mixen en de dubbels in te schrijven in twee speelsterkte onderdelen, dit dient dan wel met twee verschillende partners te zijn.

In het eerste weekend dient men beschikbaar te zijn. In het finale weekend worden geen verhinderingen geaccepteerd.
Van maandag t/m vrijdag dient men tenminste beschikbaar te zijn vanaf 18.00 uur.

Inschrijven is alleen mogelijk via deze directe link op toernooi.nl

De inschrijving sluit zondag 3 september 2017 om 24.00 uur.
Hoewel het toernooi geen officieel knltb toernooi is wordt de indeling van de onderdelen wel geranked volgens de actuele ratings van de knltb.

Tijdens het toernooi is de wedstrijdleiding te bereiken op telefoonnummer 0164-251659.Er wordt geen gebruik gemaakt van een mail adres.

Indien je niet deel wilt nemen aan de verliezersronde dien je dit meteen na afloop van een verloren partij door te geven aan de wedstrijdleiding.

In alle gevallen waarin de wedstrijdbepalingen niet voorzien, beslist de wedstrijdleider.

Wedstrijdleider: Simone Leijs.
Commissie:       Anita, Dennis, Gert-Jan,  Inge, Inge,  Marjolijn, Monique, Nicole, Pascal, Ruud

ToernooienBastion Open Lente- & Herfstbok Toernooi 2017Senior Plus Eendagstoernooi 201860+ clubkampioenschappenopeningstoernooi 31 maart 2018Ladiesnight 16 maartMini Maxi Toernooi 2018Autoschadeteam Zoomertoernooi 2017Clubkampioenschappen jr. en sr.